EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25160

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Keizersgracht

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Villa's

Onderwerp 3.:

Fens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Villa Fens

Beschrijving

Ten tijde van de opname van deze foto zat hier de "Sociale Dienst, Departement van Defensie, Gewestelijk Kantoor, Noord Braband Oost"


Geplaatst op

25-08-2010

Reacties:

Datum: 25-08-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

In 1968 is dit pand helaas gesloopt, waarschijnlijk nog vanwege het idee van de gemeente om vanuit de Rechtestraat een verbinding te maken met de Kleine Berg. Ja, en sedertdien is er ter plaatse eigenlijk helemaal niets meer veranderd .


Datum: 26-08-2010
Naam: Rudy Vogels  
img

De auto op de voorgrond is een Fiat 1100 bj 1958, erachter staat een Peugeot 203 bj 1950.


Datum: 01-12-2010
Naam: Annelies Koopman-v Winkel  
img

Ik woonde in de Bergstraat en heb hier stiekem veel gespeeld met kinderen uit de Bergstraat in de jaren 50. Er stond een grote beukennootjesboom in de tuin en verder naar achter was een bruggetje en een perenboom. Jatten was toen nog een sport, net zo lang tot we weggejaagd werden door mannen die daar werkten.


Datum: 01-12-2010
Naam: Lies van Berlo  
img

In de jaren 30-40 lag voor dit huis van Fens een grote vijver en lag het huis verder van de Keizersgracht. De Keizersgracht is inmiddels verbreed. Wanneer is dit gebeurd ?


Datum: 22-12-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Net als Annelies heb ik hier vaak in de tuin gespeeld met andere jongens van de Kleine Berg, die beukennootjes herinner ik me ook nog, die perenboom niet. Op dat bruggetje heb ik stiekem mijn eerste sigaretje gerookt, uit een doosje van 10 Golden Fictions, 45 cent. Het genoegen weggejaagd te zijn heb ik daar moeten missen, maar elders ben ik wat dat betreft wel aan mijn trekken gekomen. Kinderen werden zowat overal weggejaagd, of ze nu kattekwaad uithaalden of niet. Zelfs een kapelaan heeft ons eens achterna gezeten, maar erg hard lopen kon hij niet vanwege zijn lange habijt, we draaiden ons om en lachten hem in zijn gezicht uit. Hij dreigde met gebalde vuist dat een hogere macht ons wel zou straffen. Maar tot nog toe is die hogere macht genadig geweest.


Datum: 22-12-2014
Naam: Annelies Koopman van Winkel  
img

10 Golden Fictions, 45 cent. kan ik me goed herinneren, leuke tijd wat worden we oud.