EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2519

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Pastoor Petersstraat*

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

St Thomas van Aquino MULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Thomas van Aquino Mulo (2)

Beschrijving

De omgeving is al ge-eindhovend de school zal spoedig volgen. In het dwarse stuk aan de straat heeft eens een ad hoc schei- of natuurkunde leraar een aquarium laten ontploffen.


Geplaatst op

16-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-02-2006
Naam: Piet Sanders  
img

Deze ontploffing ontstond omdat hr Been alias de Poot (tijdelijke vervanger van de zieke hr Spee, de oorspronkelijke natuurkunde leraar) 'n te groot brokje natrium in het aquarium gooide. Hierdoor knalde de hele aquarium uit elkaar.Grooooooote pret natuurlijk.


Datum: 15-02-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

In het zelfde lokaal werden ook de de NOF-films gedraaid. Over het gedrag van het stekelbaarsje en de weidevogels enz.enz... Een normen en waarden school met een 24-puntenregelement, o.a. de Houtstraat was verboden gebied.


Datum: 18-08-2010
Naam: Jos Bullens  
img

Goh, en nou staat op die plek alweer zo'n 40 jaar het Holiday Innn Hotel... Van Spee weet ik nog wel dat ie zei: "een 10 is voor God, een 9 voor de leraar en een 8 voor de leerling", waarop ie als commentaar kreeg; "en een 7 is voor Spee", en dan was ie kwaad.


Datum: 11-09-2011
Naam: Henk Peters  
img

Ik zie hr. van Spee nog lopen surveilleren op de speelplaats: ze hadden twee wasknijpers onder aan zijn lange jas bevestigd, en hij begreep niet waarop ieder zich slap lachte... (dd begin zestiger jaren) En weten jullie nog dat de Ouwe, alias de Beer (directeur van de Laar) voor eigen gewin typeles gaf? Op oude Underwoods, Monarch e.d. typemachines, van die grote zwarte apparaten. Een leerling kwam later en moest nog zijn typemachine achter in de klas uit de kast halen. Pech voor hem stak iemand zijn voet uit op het gangpad en de leerling struikelde, waarop zijn Underwood in duizend stukjes uit elkaar viel. Wij lachten ons uiteraard te pletter, en toen kwam de Ouwe binnen. Barstte in woede uit, iedereen lachtte, wat natuurlijk een doodzonde was, maar hij koos zijn slachtoffer uit.... Herman Sala zat strafwerk te schrijven, en zeker dié zou niet mogen lachen, dus die kreeg er links en rechts van langs, waarop wij (alsnog sorry Herman) nóg harder gingen lachen.


Datum: 18-03-2014
Naam: Jan van der Sleen  

Ik heb nooit geweten dat hr. van de Laar dat voor eigen gewin deed. Wel had ik tijdens het examen een briefje onder het toetsenbord liggen waarop de diverse instellingen stonden. Nooit betrapt en geslaagd hahaha
<<< Jan, wij missen je e-mailadres. (Red.) >>>


Datum: 15-09-2014
Naam: Jos Dresselaerts  
img

De heer De Been was niet alleen verantwoordelijk voor de explosie; hij wist er ook voor te zorgen dat de meesten van zijn engelse leerlingen erbarmelijk lage punten haalden voor het examen Engels, aangezien het boek waar we over ondervraagd werden tijdens het mondelinge gedeelte maar voor de helft was doorgenomen tijdens het laatste leerjaar. Ik weet niet eens hoe het afliep. Ging, geloof ik, over een leeuw in Rhodesië, waar hij een (groot?) gedeelte van zijn leven had doorgebracht.
Weet iemand trouwens waar ik Jan Driessen - een van mijn klasgenoten - kan vinden?