EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25237

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Bakkerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bakkerstraat

Beschrijving

Bakkerstraat, vanaf de Woenselse Markt.


Geplaatst op

03-09-2010

Reacties:

Datum: 10-01-2011
Naam: Florence de Vos  
img

Ik heb in ±1940 komend van de Nutsschool in de Schoenmakerstraat in het winkeltje hier rechts op de hoek een mini poppenwandelwagentje gekocht voor bij mijn poppenhuis. Een prachtig metalen ding, wit en licht blauw. Het kostte toen 10 cent!
Waar het gebleven is weet ik niet. Ik kom geregeld op poppenhuis- en verzamelbeurzen, maar zo'n poppenwandelwagentje kom ik helaas nergens meer tegen.


Datum: 11-03-2014
Naam: Frans Sanders  
img

Het jaartal is 1925. Huis links is café Het Centrum met adres Kloosterdreef 67 (nu Woenselse Markt 10). Winkel rechts met grote woonverdieping, adres Kloosterdreef 67a, is gebouwd door Martinus Verhoeven, zoon van Johannes Verhoeven & Mechelina Alewijns (Rooie Lien) en Kees van der Reyden, schoonzoon van Johannes Verhoeven & Mechelina Alewijns, die met hun dochter Petronella was getrouwd.
Zij waren neven van mijn grootouders Frans G Sanders & Maria E Verhoeven, die een slagerij hadden op Kloosterdreef 73 (nu Woenselse Markt 15). Johannes en Maria waren oom en nicht. Ze zijn op 30 nov 1925 verhuisd van Kloosterdreef 71, ze waren dus buren van mijn grootouders, naar de nieuwbouw Kloosterdreef 67a. In 1928 werd dit pand gesplitst in 2 winkels, adressen Kloosterdreef 67a+b, waarvan 1 winkel een EDAH-vestiging werd met als filiaalhouder Titus Brandsma en de andere winkel galanterieën en ansichtkaarten bleef verkopen. Vele kaarten rondom de Woenselse Markt werden door hen uitgegeven. Rond 1956 werden de winkels weer samengevoegd. In 2002 afgebroken samen met de buren en herbouw vond plaats met een winkel met woningen erboven wat nu Woenselse Markt 11 en 12 is.
De beide heren hebben ook nog Bakkerstraat 17+19 gebouwd. Tot zover mijn naspeuringen.


Datum: 11-03-2014
Naam: Wil van Hout  
img

Het winkeltje op de hoek was in de jaren 30 van de vorige eeuw bemand of zoals je wilt, bevrouwd door de Rooie Lien. De hele Woenselse jeugd liet daar hun traktement liggen. En dat traktement was wel zeker 2 cent.