EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25252

Bijdrager:

Jaar:

1914

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rechtestraat

Beschrijving

Alweer zo'n fraaie afbeelding van de Rechtestraat, zonder auto's en met de gebruikelijke ladders. Trapjes voor het stadhuis. Volgens mij staat bovenaan de gevel van het voorlaatste huis rechts "De Roode Handschoen", maar geheel zeker ben ik er niet van. De afstempeling is in 1914.
De militair laat aan zijn "waarde engel" weten dat hij nog geen kanonnengebulder in Eindhoven hoort en dat het wel meevalt met de verhalen over de oorlog...


Geplaatst op

05-09-2010

Reacties:

Datum: 05-09-2010
Naam: Hans van Melis  
img

In 1840 was dat "Het Swarte Lam", door de erven Hendrikus Beens verkocht aan handelaar in tabak en snuif Petrus Andreas Hoefnagels die zijn ouderlijk huis, helemaal rechts, verkocht aan schoonvader Johannes Hendrikus Timmerman, die de sigarenfabriek J.W. Hoefnagels en Zonen voortzette. In 1913 zat hier in "Het Swarte Lam" de Heerenmodezaak "De Roode Handschoen" van Josephus Petrus Aloysius van Dijck-van Gardinge. 'Sjef' van Dijck is een zoon van Thomas van Dijck en Antoinetta Stumpers, zie briefhoofd 225. Tegenwoordig zit hier het modehuis opgericht door de gezusters Peeters uit Luyksgestel. etc etc...


Datum: 05-09-2010
Naam: Bauke Hüsken  
img

De foto is gemaakt tussen 1912 (vestiging Rieter in pand Rechtestraat 48 en plaatsing groot reclamebord op het pand) en 1914 (afstempeling)


Datum: 03-02-2014
Naam: J.F. Hermans  
img

Waarschijnlijk tot medio 1749 woonden de ouders van Jan van Hooff in het ZWARTE LAM. Vader Martinus van Hooff, koopman, burgemeester, huwde in 1744 Anna Elisabeth Bols. Eind juni 1749 kocht vader Martinus een "aansienlijke heerehuijsinge" in de Rosemarijnstraat (later de Jan van Lieshoutstraat). Joannes Franciscus Rudolphus van Hooff, zijn standbeeld staat op de markt, werd op 26.8.1755 gedoopt in de schuurkerk van de katholieken in de Rosemarijnstraat. In 1806 werd hij de eerste minister van Justitie en Politie in het Koninkrijk Holland.