EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25329

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

Burghplein

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Monumenten

Onderwerp 3.:

Gemeentelijke monumenten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tuindorp

Beschrijving

Het Burghplein met de 2e Wilakkerstraat.


Geplaatst op

12-09-2010

Reacties:

Datum: 07-12-2010
Naam: Luc  
img

Mooie foto! Heeft iemand voor mij het origineel? Dan zou ik dat graag per e-mail ontvangen. Ik verzamel zo veel mogelijk foto's waarop het Witte Dorp in oorspronkelijke staat te zien is. Bij voorbaat dank!


Datum: 20-06-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Op de achtergrond de Petrus Dondersstraat. Op zondagmorgen ging mijn broer onze oma ophalen die in het eerste huis, 2de Wilakkestraat no.1 woonde. Oma bracht de zondagen dan bij ons door, Wij liepen niet gewoon door de straten van het Witte Dorp, maar achter langs de huizen, door de brandgangen.


Datum: 15-04-2016
Naam: Jules van Elten  
img

Hallo Paul, wat grappig, dat je dat adres noemt. Over welke periode heb je het, als je praat over het ophalen van je oma? Wij (fam. van Elten) hebben namelijk tot medio 1968 gewoond in het huis 2e Wilakkerstraat nummer 1.


Datum: 19-04-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

Mijn oma is er als eerste huurster komen wonen, rond 1940, ze heeft er gewoond tot dec.1955. Dat ophalen zal zo rond 1949/50 zijn begonnen. Wij kwamen vaak bij haar op bezoek. Wij kinderen hebben zelfs een tijdje bij haar ingewoond omdat onze ouders difterie hadden. In verband met de woningnood heeft ze ook een tijd verplichte inwoning gehad, gelukkig voor haar waren het heel aardige mensen. Ik geloof dat die na haar vertrek hoofdhuurders werden, maar dat weet ik niet, want wij waren in 1955 uit Eindhoven vertrokken en oma volgde ons in december. Ze werd opgenomen in een rusthuis waar ze haar 85e verjaardag nog heeft gevierd, maar korte tijd later, 12 jan. 1956 overleed ze aan een hartaanval. Toen ze nog in de 2e Wilakkerstraat woonde, had ze buren die negen kinderen hadden. Gek idee dat mijn oma jarenlang alleen in een zelfde huis woonde als de buren die met zijn elven waren.


Datum: 19-04-2016
Naam: Jules van Elten  
img

Paul, de buren waar je het over hebt, heetten denk ik Buisink. Ze hadden inderdaad negen kinderen (wij trouwens ook) en kwamen oorspronkelijk uit Groningen. Later zijn ze ook weer teruggegaan daarheen. Ik speelde altijd met een van hen, Theo. Het was wel passen en meten met zoveel kinderen in dat huis. Toch had het vijf slaapkamers en nog een zolder en een vliering. Heerlijke jeugd gehad met veel spelen op het Burghplein.


Datum: 08-11-2016
Naam: Hugo van Buijtenen  
img

Mooie foto. Wij woonden vroeger op de hoek van de 2de Wilakkerstraat, nummer 2. Ik ben de laatste paar jaar regelmatig nog hierlangs gefietst toen onze jongste zoon in de Leonardusstraat woonde.