EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25334

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

434 Oude Gracht-West

Straat:

Cassandraplein

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Winkelcentra

Onderwerp 3.:

WC Cassandraplein

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Cassandraplein

Beschrijving

Gezicht vanaf het flatgebouw van de Polluxstraat op het winkelcentrum wat inmiddels geheel gerenoveerd is.


Geplaatst op

12-09-2010

Reacties:

Datum: 13-09-2010
Naam: Jan Wijn  
img

Dit was de 'revolutionaire' bouwkunst van begin zestiger jaren in Eindhoven. De flats zijn ongeveer 15 jaar geleden gesloopt vanwege betonrot. Deze galerijflats waren al krotten toen ze net gebouwd werden in 1962 en voldeden niet aan normale wooneisen. Het stucwerk viel van de muren, het was er tochtig en niet warm te stoken. De kozijnen waren zo rot, dat een raam openzetten overbodig was en die zou er toch uitvallen. De waterdruk was zo laag dat een warme douche op zes hoog niet mogelijk was: de hydrofoor stond altijd uit omdat anders de waterleidingen sprongen. Geen intercom en geen lift tot op zes hoog en een galerij waarbij je bij een regenbui met laarzen aan over heen moest. Het verpauperde winkelcentrum was niet veel beter en is tot nu toe al drie keer geheel gerenoveerd. Geen bouwkunst en woongenot om nostalgisch op terug te kijken.


Datum: 16-09-2010
Naam: Wim Habraken  

Zo! Dat is somber, Jan! Maar, inderdaad ik had al meer klachten gehoord. Goed dat het spul afgebroken is. Ik hoor van degene die nu in de nieuwe flats wonen, dat het er prima wonen is. Een verbetering dus.


Datum: 08-03-2012
Naam: Hennie Peels  
img

Heb met veel genoegen van 1968 tot 1980 in de Amatastraat gewoond. Benedenverdieping. Trapje op naar binnen. Geen enkel probleem gehad in al die jaren