EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25357

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Gagelstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

Philipsmulo

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips ULO/Kantoorschool

Beschrijving

Philips ULO/Kantoorschool, Frederiklaan, klas 2, 1952.
Leraren: dhr. Schouwstra, dhr. Reininga.
Leerlingen: Louis van Tiel, Anneke Kemper, Nico Jansen, Betsie v.d. Linden, Jet den Oude?, Joke Dekkers, Dinie Strijbosch, Femke Kuiper, Joke van Haren, José Kantelberg, Frans Hendriks, Riet Sanders, Corry Schones, Tiny Rouwerd, Alie de Jonge, Rieky Kool, Joke Nagelkerke, Jannie Sipkes, Maaike Hageman, Mimi van Zetten, Addy Hoens, Diny Jorna, Monie Ris en Ina Hoogstraten.


Geplaatst op

13-09-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-09-2010
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Helaas ben ik nog een persoon vergeten te vermelden en dat is Jack v.d. Einden. Hij staat tussen de twee leerkrachten. Ook zou ik graag willen weten of het 2e meisje van links Jet den Oude is of een ander waarvan ik de naam niet meer weet!


Datum: 14-10-2011
Naam: Frans Donders  
img

Ik ben in 1953 in de eerste klas van de Philips-ulo gekomen. Deze klas zou dus dan toen de derde klas hebben moeten zijn?
Alleen Rieky Kool's naam zegt mij iets; nl. Annie Kool zat toen ook bij mij in klas 1. In klas 2 zaten jongens als Martien Delhaes en Piet Boon. In klas 3 zaten de jongens Franken, Van de Linden en Martien Janssen, later straaljagerpiloot geworden? De derde leraar was de dhr. Vos.


Datum: 15-10-2011
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Hallo Frans, volgens mij was 1953 mijn laatste jaar op deze school. Jij noemde verschillende namen maar helaas voor mij geen bekende daarbij. Je noemde Piet Boon daarbij, maar ik heb wel een Ben Boon gekend, maar of die van de Philipsschool was weet ik niet meer. Jammer dat er sinds dat deze foto op Eindhoven in Beeld is geplaatst nooit een reactie is gekomen. Maar jij reageerde in ieder geval wel. Bedankt en hopelijk komt er ooit nog eens wat meer!


Datum: 15-10-2011
Naam: Luci de Ridder-Stutz  
img

Dag Frans Donders, wij hebben van 1953 tot 1956 in de dezelfde klas gezeten. Heb jij misschien nog een klassefoto van "onze" klas?


Datum: 17-10-2011
Naam: Frans Donders  
img

Hallo Luci, Ik zie je nog zo voor me, jij lachte bijna altijd. Nee, ik heb geen klassefoto, volgens mij is er ook nooit een gemaakt.
Dan ga ik nu opnoemen degenen waarvan ik de naam nog weet: Tonnie Broekx, Gerrie Creteer, Jack Peeters, Marjan Kerkhof(s), Gerrie Vogels, Annie Kool, ?? Pappers, Toosje Rombouts?. Typejuffrouw mej. Latour. Weet jij nog meer namen?


Datum: 17-10-2011
Naam: Frans Donders  
img

Aan Addy Vink-Hoens: Volgens mij is de foto van 1951. Dan ben jij in 1953 eraf gegaan en ik ben in de tweede helft 1953 erop gekomen?


Datum: 19-10-2011
Naam: Addy Vink- Hoens  
img

Dag Frans, ik denk dat je dhr. Swinkels bedoelt of dhr. Van Kraay, hij kwam namelijk na Swinkels.


Datum: 19-10-2011
Naam: Luci de Ridder-Stutz  
img

Hallo Frans, leuk dat je je nog kunt herinneren wie ik ben. Ik zie jou ook nog voor me! Leuk donker haar met krullen. Is dat nog zo? De naam van de praktijleraar was volgens mij dhr. Kraaij. Klopt dat? Enkele namen weet ik nog: Gerda Pappers, Annie Zondag, Annelies de Graaf, Ria Hoppe. In het 1e schooljaar zat ook nog Freek Boelens, maar die was er maar enkele maanden.


Datum: 19-10-2011
Naam: Frans Donders  
img

En Mientje Schijven, Tonnie van Dinther en Jannie van Wijk "schoten" mij alsnog te binnen!
Ja ik heb nog volop krulhaar. Eerlijk gezegd was ik toen een beetje verliefd op je, maar je was veel groter dan ik!


Datum: 21-10-2011
Naam: Luci de Ridder-Stutz  
img

Ha Frans, leuke reactie! Ik ben nog steeds zo lang en jij hebt je krullen nog. Zat Rietje Ris ook bij ons in de klas?


Datum: 22-10-2011
Naam: Frans Donders  
img

Neen. Weet jij nog de naam van dat meisje dat voor mij zat?
<<< Misschien is het leuker om deze correspondentie voort te zetten via de persoonlijke e-mailadressen. Klik daarvoor op de naam (in het blauw). (red.) >>>


Datum: 29-11-2011
Naam: Jack van den Eijnden  
img

Jet den Oude zat niet meer bij ons in de tweede klas, dus deze staat niet op deze foto. Moni Ris staat bovenaan, 4e rechts en daarnaast Diny Jorna (5e van rechts). Vierde van links is Diny Strijbosch, achter Louis van Thiel. Rieki Kool staat op de hoek, 2e rij rechts en daarnaast Tiny Rouwerd (achter Nico Jansen). In deze klas zaten drie Geldroppenaren: Diny Jorna, Joke Dekkers (ik denk middenin met bril) en Jack van den Eijnden.


Datum: 29-11-2011
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Ja, Jack v.d. Eijnden braaf tussen dhr. Schouwstra en dhr. Reininga in! Leuk dat ik deze reactie kreeg. Ik heb destijds deze foto ingestuurd maar ik was ook niet zeker of het Jet de Oude was. Weet jij dan wie dat meisje is achter Betsie v.d. Linden? Met Riet Sanders heb ik eenmaal per jaar contact. Zij is op 6 dec. jarig en dan stuur ik haar een brief. Nico Jansen heb ik ooit op schoolbank.nl getroffen, d.w.z. zijn naam. Ik heb daar twee keer op gereageerd, maar kreeg geen reactie. Jammer, hij kwam zelfs uit mijn buurt. Kun jij je mij ook nog herinneren? Wat waren we nog jong hè?


Datum: 30-11-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Louis (bijnaam Loek) van Thiel woonde in de jaren vijftig in de Gladiolusstraat. Zijn vader was de eigenaar van hotel "van Thiel "op het Stationsplein. Louis heeft enkele jaren gewerkt bij reisbureau "F.I.T.", dat in de jaren zestig was gevestigd in de Kerkstraat. Louis is ook te zien op foto 7846.


Datum: 30-11-2011
Naam: Truus can Rooij-Sanders  
img

Louis van Thiel heeft nu het restaurant [eetgelegenheid] in het MMC Veldhoven.


Datum: 30-11-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Voorheen had Louis het restaurant in het MMC in Eindhoven.


Datum: 01-12-2011
Naam: Jack van den Eijnden  
img

Addy, ik denk dat ik me je kan herinneren. Jij was geloof wel één van de grootste meisjes in de klas. Ben jij niet in de loop van het jaar bij ons in de klas gekomen en woonde jij niet heel dicht bij school, net als Jan van Dijk, Piet Voets en Frencken?
Of is misschien Joke Nagelkerke in de loop van het jaar bij ons in de klas gekomen? Ik heb nooit bij Philips gewerkt en ben begonnen bij Volker-Klima in 1953. Deze zaten op de Kanaaldijk Noord in Eindhoven en daar kwam ik regelmatig Louis van Thiel tegen, die bij Huybregts werkte, ook op de Kanaaldijk. Als ik naar Geldrop reed, kwam ik dikwijls Moni Ris tegen, die bij de DAF werkte.
Ik merk wel dat Louis van Thiel de meest veelzijdige en de meest bekende was. Frans Hendriks was liefhebber van George Formby. Hij speelde en zong wel eens in de klas op zijn ukelele.


Datum: 02-12-2011
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Hallo Jack, ja, ik hoorde wel bij de grote met mijn 1.73 m. Maar als ik naast mijn kinderen sta, moet ik bij sommigen wel naar boven kijken. De drie jongens die jij noemt ken ik niet. Ik heb wel enkele jaren bij Philips gewerkt maar vroeger als je kinderen kreeg, dan stopte je met werken. Op een gegeven ogenblik heb ik de draad weer opgepakt en heb tot mijn 60e gewerkt. Wij wonen in 's-Hertogenbosch en het gaat redelijk goed met me. Ik heb wel hartproblemen maar ik kan er goed mee leven. Moni Ris speelde viool hé, ik vond haar een leuk meisje. Ik heb leuke herinneringen aan de school.


Datum: 15-07-2013
Naam: Dinie van de Riet Strijbos  
img

Ja, wat leuk om deze foto terug te zien. Mijn moeder had Alzheimer en heeft alle foto's verscheurd omdat ze me niet herkende. Zelf ben ik getrouwd en sinds 4,5 jaar weduwe. Heb 2 schatten van kinderen en woon in Baarn. Graag hoor ik iets van bijv. Addy Hoens die ik het laatste half jaar naar huis begeleid heb. Femke was toen geëmigreerd naar Australië. Wat leuk die oude klassefoto. En wat hebben we gezongen met meneer Van Kraai, ik heb goede herinneringen, alleen jammer dat het zo kort duurde.


Datum: 18-07-2013
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Ja Dinie, het was op onze school erg fijn en voor mij een leuke herinnering. Je ziet wel dat er niet zo heel veel reacties op zijn binnen gekomen en dat zal toch wel aan de leeftijd van ons liggen. Niet iedereen begint nog iets met de computer maar ik had wel de interesse om het te leren. Ik was blij en verrast met jouw reactie en daarom ga ik ook maar meteen antwoorden. Ik ben ook getrouwd en samen hebben wij vijf kinderen en tien kleinkinderen. Ze woonden allemaal rondom 's-Hertogenbosch en wel op fietsafstand. Wat jammer dat je veel foto's door de ziekte van je moeder mist. Als je wilt, wil ik deze foto wel doorsturen naar jou. Jammer dat je zoveel mensen uit het oog bent verloren, maar dat gaat nou eenmaal zo. Ik was blij met je bericht, wil je nog eens mailen, dan is mijn adres addyenrien@gmail.com.
PS: weet jij misschien wie het meisje is dat voor Joke Dekkers zit en achter Betsie van de Linden? En dan nog een vraag: In al deze berichten staat ook een bericht van Lieke Slegers-Roijers. Zij komt mij niet bekend voor, maar ze noemt wel de namen van meisjes die ik wel heb gekend? Haar vraag aan mij is me ontgaan en dat is jammer.


Datum: 18-07-2013
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Addy, ik sprak alleen over Louis van Thiel. Ik heb nooit op deze school gezeten en de andere mensen op deze foto zijn mij niet bekend. Ten eerste woonde Louis bij mij in de buurt en ten tweede werkte hij, evenals ikzelf op reisbureau "F.I.T." in de Kerkstraat, vandaar mijn reactie.


Datum: 15-11-2013
Naam: Peter van de Laar  
img

Ik begon in 1957 op de Philips ulo, 22 meisjes en 4 jongens in de klas; o.a. Joop Wagemaker. Die zie ik nog wel eens. Er was een Lia, een Jan. In de drie jaar toen werd de schoolleiding gewisseld.


Datum: 31-07-2014
Naam: Femke Kuiper  
img

Wat leuk om deze foto weer te zien. Ik ken jullie allemaal nog. Weten jullie nog dat jullie mij allemaal naar de bus hebben gebracht die ons naar Amsterdam bracht? Dit was toen ik naar Australië ging in 1953. Ik ben daar eerst getrouwd met een Henk uit Zaltbommel. We hebben vier kinderen gekregen en hebben nu twaalf kleinkinderen. Ons eerste achterkleinkind verwachten we in oktober. Helaas liep het huwelijk op een scheiding uit en ik ben nu getrouwd met Jo Meyers, die uit Elst komt. Helaas leven we nu gescheiden. Ik kreeg enkele jaren geleden een beroerte en woon nu in een verpleegtehuis. Jo kreeg, terwijl hij alleen thuis was, een val en brak zijn heup. Hij woont nu in een ander verpleegtehuis. Verre van ideaal, maar we hopen dat alles nog een keer goed komt en dat ik nog weer leer lopen. Ik ben later lerares Engels geworden toen ik 30 was.
Met Dinie heb ik later nog contact gehad, maar helaas ben ik al haar adressen kwijt. Ik zou graag haar telefoonnummer willen hebben. Ik weet dat ze in Baarn woont.
Leeft Meneer Vos nog? Die zou ik graag nog eens ontmoeten.
Ik zou graag weer iets van jullie horen. Ik heet tegenwoordig Susan Meyers en mijn e-mailadres is meyers.fmeyers.susan@gmail.com. Laat maar gauw iets horen.


Datum: 31-07-2014
Naam: Peter van de Laar  
img

Meneer Vos ging met pensioen in 1958. Dat is 55 jaar geleden. Dus nee, die leeft niet meer.


Datum: 31-07-2014
Naam: Peter van de Laar  
img

Correctie, dhr. Rheininga ging met pensioen. Dhr. Vos, was dat de leraar Engels? Die zou dan nu ook een jaar of 90 zijn.


Datum: 31-07-2014
Naam: Joop Wagemaker  
img

Van de jongens weet ik de namen nog: Peter van de Laar, Bart Gisberts, Jan van Herk. Ook weet ik de namen van veel meisjes.


Datum: 31-07-2014
Naam: Jac van den Eijnden  
img

Femke Kuiper kan ik me nog goed herinneren. Voor mij waren de voornamen wel wennen. De Friese en Groningse voornamen had ik nog nooit gehoord in Geldrop en toen ging ik naar de grote stad naar school. Voor Philips was de ULO een goed opleidingsinstituut, maar voor het vervolgonderwijs had je er niets aan. Later heb ik via avondstudie diploma boekhouden, MBA en SPD gehaald, alsmede Nederlandse Handelscorrespondentie.
Als dorpeling heb ik wel moeten wennen aan het stadse, mede omdat ik nogal klein en verlegen was. Toch heb ik het later goed gedaan, vind ik. Getrouwd 2 zonen, 3 kleinkinderen, mooi huis, goed pensioen en ben als administrateur/procuratiehouder bij een middelgroot bedrijf op 60-jarige leeftijd met pensioen gegaan. Als ik nu lees wat Femke al heeft meegemaakt en hoe haar gezondheid is, mag ik als 76-jarige nog van geluk spreken en ben ik, tot nog toe, vrij probleemloos door het leven gerold.


Datum: 02-08-2014
Naam: Femke Kuiper  
img

Ik mag dan wel bepaalde problemen hebben meegemaakt, maar ik zal niet klagen, want ondanks dat alles heb ik een mooi leven gehad. Met m'n 2de man Jo heb ik heel Australië doorgereisd, van noord tot zuid en oost tot west. We hebben ook veel van de wereld gezien. o.a New Zealand, the USA en Sarawak op Borneo, Norfolk Island, Bali, China en veel landen in Europa, dus veel gezien en veel genoten en weinig te klagen. Ik wil nog veel wandelen in Nedeland. Nee heb ik, ja kan ik krijgen. Help me hopen.


Datum: 29-07-2016
Naam: Dinie van de Riet-Strijbos  
img

Ik heb nog een poosje contact gehad met Femke Kuiper, die nu Susan Meyers heet. Het contact is totaal verbroken, ik neem aan dat ze is overleden. Ze had al twee keer een beroerte gehad. Misschien is ze niet meer in staat om te reageren. Jammer, maar zulke dingen gebeuren op onze leeftijd. Mij gaat het nog redelijk goed. Met Addy heb ik nog contact.


Datum: 29-08-2016
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Ik zat in 1962-1965 op de Philips Kantoorschool in de Koenraadlaan. De heer Hoekstra was het hoofd. De heren Schouwstra, De Vos, Van Meurs en Van de Klooster waren leraren. Juffr. Donkers (praktijk), juffr. Stappers (typen), juffr. Benoit en invalster was mevr. Poel. Naailes van juffr. Rond op de Bedrijfsschool aan de Frederiklaan.


Datum: 25-09-2016
Naam: Dinie van de Riet-Strijbos  
img

Die naailes was, toen ik er op school zat, helemaal knudde. Je leerde stukjes zetten in een versleten laken enz. Was ook vrij vroeg na de oorlog, alles op de bon en schaars. Maar zingen deden we, met de praktijkleraar. Die nam zijn gitaar mee! In mijn klas waren er meer met een gitaar, Corrie Schoones en Anneke Kemper en nog iemand die viool speelde. Niet te vergeten die jongeman die ukelele speelde en George Formby imiteerde: "When I am cleaning windows". Ik heb een leuke tijd gehad en nog altijd contact met Addy Hoens, klasgenoten!


Datum: 04-02-2017
Naam: Willy Timmermans  
img

Ik heb op de kantoorschool gezeten van 1959-1962. Dus bovenstaande foto van deze klas is van ver voor mijn tijd. Wat ik echter heel raar vind, is de naam van Maaike Hageman die op deze foto moet staan. Er was nl. ook in mijn klas een Maaike Hageman en zij woonde recht tegenover de school. Veel namen herinner ik me niet meer, maar die van Maaike wel, want zij was de beste van de klas. Bovendien leek het me toen heerlijk om zo vanaf de voordeur de school binnen te stappen en niet dat klereeind te hoeven lopen. In de commentaren kom ik de naam tegen van Martien Delhaes, die in mijn Philipstijd een collega van me is geweest. Na m'n militaire dienst ben ik bij de TU/e gaan werken, voornamelijk in de verroostering. Daar werkte ook ene Ben Boon, maar ik weet niet of dit dezelfde is die ook in de commentaren genoemd wordt. Van mijn schooltijd herinner ik mij de namen Hoekstra, Schouwstra, De Vos, Van Kraaij, Van Meurs en juffr. Latour.


Datum: 16-10-2017
Naam: Johan van Antwerpen  
img

Zomaar wat bladerend kom ik deze leuke reacties tegen van wat ook ooit mijn ULO was, ik moest iedere dag vanuit Oirschot met de fiets naar school en was, volgens mij, de enige van buiten de stad. De namen van de heren Hoekstra, Vos, Klooster, Van Meurs, juffr. Benoit, en juffr. Van de Donk met haar NSU Prinz, komen nog bekend voor, maar ook de mannelijke klasgenoten uit die tijd, Frans(?) Bol, Frans van Tilburg, Eddie van de Hurk, Van de Boogaart, Ad Pistorius. En ik zal er mogelijk een paar vergeten zijn.
In juni 1966 geslaagd, daarna de MULO in Oirschot gedaan en na diverse baantjes een aantal jaren bij de Luchtmacht. In 1973 als zelfstandige begonnen, de zaak verkocht in 2002 en vanaf 2009 genietend van alle goede dingen in het leven die ik gelukkig nog in een goede gezondheid mag beleven. 44 jaren getrouwd met dezelfde schone en vader van een zoon en grootvader van twee prachtige kleinzonen. Soms reuze benieuwd wat er van iedereen geworden is in de toch wel bepalende jaren van onze jeugdtijd.