EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25500

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Jan Steenstraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Poortgebouw, Lakerlopen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Poortgebouw nabij Jan Steenstraat

Beschrijving

Het poortgebouw uit 1921 bij de hoek Bosboomstraat-Van Dijckstraat-Jan Steenstraat in Tongelre. De omgeving is flink vernieuwd. Dit poortgebouw is een markant klassiek herkenningspunt in deze vernieuwde wijk.


Geplaatst op

24-09-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-06-2011
Naam: W. Deckers  
img

Links van het poortgebouw, was vroeger een klein winkeltje van Jantje van Dijk. Die had achter in de tuin een boom met juttepeertjes. Daar klommen we in om ze te jatten. We zijn ook dikwijls weggejaagd. Rechts van het poortgebouw was de drogisterij van Thoor. En als je kijkt rechtdoor de tunnel, zoals we zeiden, zie nog de H.Jozef staan . Links daarvan woonden de familie Vermeeren en rechts de familie Cuppens. In de 'tunnel' woonde de familie Lieberwirth, aan de andere kant weet ik niet. Misschien dat iemand dat nog weet?


Datum: 03-06-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Volgens mij woonde rechts de familie Jans in het tunneltje. En woonde in de Frans Halsstraat bij de H. Josef niet een Familie Janssen?


Datum: 04-06-2011
Naam: W. Deckers  
img

Gerard, fijn dat ik dat van jou weer weet . De familie Jans klopt. Echter naast het st Jozef beeld woonde, zoals ik vermeldde of misschien in een later stadium, zover ik weet tot 1965 zeker, links de fam.Vermeeren, buurmeisje woont bij mij in de buurt. En rechts daarvan woonde de familie Cuppens, die hadden maar een zoon, waar ik nog bevriend mee ben geweest. Naast Vermeeren woonde familie Damen en naast Cuppens woonde de familie Smits.