EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2553

Bijdrager:

Jaar:

1933

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Palingstraat

Onderwerp 1.:

Overheidsdiensten

Onderwerp 2.:

Gemeentewerken

Onderwerp 3.:

Gemeentereiniging

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Een vuilniswagen en vijf uniformpetten.

Beschrijving

Hoek Palingstraat-Hoogstraat. De vuilniswagen komt de Palingstraat uitgereden. Het huis rechts heb ik nooit gekend. Links van de Palingstraat was later de groenten- en viswinkel van de familie Van Hout en daarnaast natuurlijk kuffee De Gaauwen Bal. Bron: "Oud Gestel tussen Gender en Tongelreep" van J.C. Jegerings.


Geplaatst op

18-01-2006

Reacties:

Datum: 18-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

De volgende anekdote wil ik je niet onthouden. Door de stadsreinigingdienst werd ernstig geklaagd over het feit dat de remmen van de vuilniswagens niet goed waren. De wagens kwamen dan ook met regelmaat terug en proeven toonden aan dat er niets met de remmen mis was. Tot dat er een ingenieur vroeg of ze zo vriendelijk wilden zijn een wagen beladen aan te leveren. Allereerst werd de wagen op de weegbrug gereden. En wat denk je? De wagen was 40% overbeladen. De wagens moesten allemaal terugkomen en er werd een schot in gelast. Hij werd namelijk zo lang beladen tot het aanstampmechanisme blokkeerde. Volgende keer weer een verhaal.


Datum: 18-01-2006
Naam: Redactie EiB  

Een prachtige wagen, een Faun, met volrubberen banden. Voor het nummerbord hangt nog de slinger. Op de wagen vijf medewerkers met dienstpet, waarvan drie met een lange witte voorschoot. Voor de wagen zien we mevrouw Coppelmans, die naast het rechtse hoekhuis woonde op de hoek Hoogstraat/Palingstraat. De man met pet rechts, dhr. Mansveld, bewoonde het hoekhuis. De jongen met de emmer is Johan Bollen, die in een boerderij naast het pand van Buskens woonde, enkele tientallen meters verderop in Gestel. Het pand links is café De Gouden Bal (kastelein Hendriks, pand 112a) en in het hoekpand was het fotografisch atelier De Kunst van P. Moosdijk gevestigd (nr. 112). Later verhuisde de fotograaf naar de overkant op nr. 107. De laatste bewoner van het hoekpand was F. van Hout, een winkelier in groente, fruit en vis.


Datum: 09-07-2012
Naam: Henk Willemsen  
img

Mooie foto op een nog steeds herkenbare plaats. Echt een stukje geschiedenisles.


Datum: 23-11-2017
Naam: Eric Kemperman  
img

En gelukkig behouden. Vergelijk met foto 35590 en 29798.