EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25738

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kleine Berg (6)

Beschrijving

Hoek Kleine Berg-Prins Hendrikstraat. De schaduw van de trapgevel van het Assurantiekantoor van Priems is mooi te zien op het hoekpand waar, getuige de winkelruit, het Woningbureau is gevestigd.


Geplaatst op

12-10-2010

Reacties:

Datum: 14-10-2010
Naam: Ad Timmers  
img

Een mooie foto van mijn geboortehuis, Kleine Berg 52. We woonden op de tweede etage en de slaapkamers op zolder. lk woon nu al weer lang op dezelfde plek, nu Prins Hendrikstraat!


Datum: 14-10-2017
Naam: Leni Meijer  
img

Ik woonde als kind op de Grote Berg 81 en heb toen ik 17 jaar was gewerkt bij Priems, aan het loket. Bijzondere werkgever, de gezusters Priems.


Datum: 14-10-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Leni dat kan ik me levendig voorstellen, wij woonden op no. 56. Priems zelf heb ik niet zo vaak gezien, de dames des te meer. Ik zag ze regelmatig met hun blauwe Ford Super de Luxe wegrijden of thuiskomen. De ene overigens veel vaker dan de andere. Mijn ouders kwamen er voor de oorlog wonen en toen had Priems, onze huisbaas, al het grootste deel van 'onze' tuin aan die van hem toegevoegd. Oorspronkelijk liep die nl. tot aan de eerste tuin in de Prins Hendrikstraat, maar wij hadden niet meer dan een plaatsje, want te donker voor bloemen, van 5, 6 meter diep. Mijn ouders trouwden in 1937 en er kwamen 3 kinderen, die allen in het huis geboren zijn. Als mijn ouders al over Priems spraken, dan bleek daaruit geen grote genegenheid. In het hoekpand op de foto woonde in mijn jeugd een textielhandelaar, als ik me niet vergis ene van der Sluis. En daarnaast kapper Van Lieshout.