EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

2576

Bijdrager:

Jaar:

1938

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Wielrennen

Onderwerp 3.:

Wielerbaan, Jordaens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Wielerwedstrijd

Beschrijving

Wielerbaan Jordaens.


Geplaatst op

18-01-2006

Reacties:

Datum: 28-02-2006
Naam: Frans van den Broek jr.  
img

Jannie wie zijn deze twee renners? en wat voor koersen waren dit?


Datum: 01-03-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik weet niet of Jannie er iets van weet, maar we hebben hier volgens mij te maken met de wielerbaan De Zwaluw Gelegen aan de Genneperweg. In de buurt van het spoor met de Gestelsestraat. Volgens mij was de Jodaens Of de Jordaan een betonnen baan gelegen in de Verwerstraat. Langs het voetbalveld van Traplust. Overal in Eindhoven hebben wielerbanen gelegen Het Hert in de Kabelstraat bij het voetbalveld van Bakers. Wielerbaan het Zuiden en de Potlepel in Woensel. De Zandstraat in Gestel. Wielerbaan de Ijzere man Tongelre. (Was echt de naam genoemd naar een man en niet naar een machine.) Strijp heeft ook een wielerbaan gehad. Een houten verplaatsbare kwam uit Woensel. Stond..... allemaal in de krant! Zie ook; Atlantis Kranten.


Datum: 01-03-2006
Naam: Jannie Hansen-v.zutphen  
img

De rechtse renner is Frits Hansen (mijn schoonvader) en de andere is de Hr. Schoonderwald.
Ik wil er niet om vechten welke wielerbaan het is, maar wat ik me kan herrinneren heeft mijn schoonvader altijd verteld dat de Jordaens een houten baan was. Ik kan het hem jammer genoeg niet meer vragen. Maar hij heeft heel veel wedstrijden op deze baan gereden en bijna alle kranten artikelen die ik heb, gaan over de Jordaens.
Deze foto is waarschijnlijk na een 6-daagse genomen. Die fietste hij vaak met Schoonderwald.


Datum: 01-03-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Je kan best gelijk hebben Jannie. Wat ik schrijf heb ik grotendeels gewoon uit de krant. Zie voorgaand schrijven. Grote lijnen uit Atlantis kranten, aangevuld met wat ik mij nog kan herinneren over de juiste ligging.


Datum: 15-07-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Volgens de uitgevers Waanders, van het blad Ach lieve tijd, bevond zich de Jordaan aan de Verwerstraat en is later naar de oude Toren gegaan. Ik heb het altijd geweten en Hans nog verteld, het was geen zandbaantje. Als kind speelden wij nog op de resten van de baan.


Datum: 15-07-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Jannie, is die Schoonderwald er niet een van de Gestelsestraat? Er woonde er namelijk een naast Seniqou (ik schrijf het vast verkeerd). Daar was ik bevriend met een dochter.


Datum: 15-07-2006
Naam: Jannie Hansen  
img

Het spijt me, maar dat zou ik niet weten. Ik heb het Wil gevraagd maar die heeft ook geen antwoord. Mijn schoonouders zijn inmiddels overleden, dus die kan ik het ook niet vragen. Wel heb ik nog ergens brieven liggen over wielerwedstrijden uit die tijd. Ik zal kijken of daar iets in staat. Zo ja, dan laat ik dat wel weten.


Datum: 23-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Nog even gebuurt met Theo Jansen. Hij zegt Jordaens had meerdere wielerbanen de enige Jordaens die ik kan vinden was sigarenfabriek Jordaens N.V. Laagstraat 118. De meeeste wielerbanen in Eindhoven waren zandbaantjes en een echte houten baan de Zwaluw in Gestel achter de winkel van Victor Couwenbergh van rijwielfabriek de Gouden Leeuw. Hoogstraat 121. In hoeverre kan dit dezelfde zijn als de Jordaens van de Laagstraat?


Datum: 23-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Wil het gaat verder. zie foto 3920


Datum: 24-12-2006
Naam: Wil van Hout  
img

En dan werden er op het P.S.V. terrein nog regelmatig wedstrijden gehouden op de sintelbaan. Geen geld voor te kijken maar ik hoor nog de namen van de deelnemers afroepen.


Datum: 05-10-2009
Naam: Cor van der Vleuten  
img

Klopt, het was de Jordaan in de Verwerstraat. Ik kom uit de Verwerstraat. Na de oorlog hebben we er veel gespeeld en hebben benzineblikken aan mekaar gemaakt en dan op het water. De baan was toen helemaal stuk en stond vol water. Leuke tijd.


Datum: 05-10-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Zoals je ziet Cor was de baan van hout. In de oorlogstijd is deze door de buurtbewoners opgestookt. Dat heb ik ook maar van horen zeggen, het kan evengoed gegaan zijn over de baan aan de Oudetorenstraat en als ik de reacties hierboven lees denk ik ook dat de baan aan de Verwerstraat al eerder is verplaatst naar de Oudetorenstraat. Op foto 55 is deze laatste goed te zien. Ik heb hier een luchtfoto waarop ik achter de Verwerstraat alleen het voetbalveld van Traplust herken.


Datum: 06-10-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Volgens Janus Hurks uit de Pastoriestraat lag het Jordaantje, zoals hij het noemde, aan de Verwerstraat dicht bij het huis van Truus Jorissen.