EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25965

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Minckelersstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Minckelersstraat

Beschrijving

Het jaartal is een gok. De rij arbeidershuizen links, aan de even huisnummerkant, is in 1928 gebouwd. Deze woningen zijn inmiddels allemaal gesloopt en in 1991-93 door nieuwe huizen vervangen. Aan de oneven kant is het nog onbebouwd; hier komt in 1934 de rij (grotere) huizen, die er nu nog steeds is. Mij lijkt dat we bij de bomen op de achtergrond de Boschdijk moeten zoeken. De zijstraat vooraan zou de Newtonstraat kunnen zijn en de Buys Ballotstraat even verderop.
Op de hoek vooraan zit een Heerenkapper. Adresboek 1934 geeft me geen uitsluitsel welke zaak dit zou kunnen zijn geweest.


Geplaatst op

29-10-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-10-2010
Naam: tonny van akkerveken  
img

Ik heb daar gewoond in de jaren zeventig. Ik woonde achter de tweede deur naast het winkeltje. Dat was toen een dameskledingzaak, ik weet niet meer hoe die mensen heetten. En de achtergrond dat klopt, dat was het Minckelersplein en dan de Boschdijk.


Datum: 29-10-2010
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Was dat kledingwinkeltje dan wellicht van J.C.M. Pulles? Die stond hier in de jaren 1975-1990 op huisnummer 38 als winkelier te boek. In 1934 zat op 38 winkelierster Groen-Hendriks, geen vermelding van een kapper.


Datum: 30-10-2010
Naam: Tonny van Akkerveken  
img

Het kan goed zijn, de man een beetje dik en de vrouw die daar werkte was krullend grijs. Een grote vrouw, ik dacht dat hij op de markt stond.
Schuin aan de overkant, richting Minckelersplein, was op de hoek een slagerij. Ik dacht van de Etos.


Datum: 08-12-2010
Naam: Rian Meijer  
img

Ik heb van ongeveer 1956 tot 1968 op nummer 39 gewoond en op de hoek met de Newtonstraat herinner ik me de heer en mevrouw Konings nog met hun textielhandel. Zo ongeveer in 1967 is het pand afgebrand. Op dat moment was het in gebruik als opslag voor Jan Konings die met zijn handel op de markt stond. Zelf woonden ze in de woning boven de winkel.


Datum: 17-02-2012
Naam: Cor Walraven  

Ik woonde op no 24 van 1940 tot 1951 toen mijn ouders naar Canada emigreerden. Van Aarle woonde op no. 26. Vrouw Konings, met een mooie kerstboom, woonde op de hoek Buys Ballotstraat. Buren  waren ook Wolfesbergen en Maatje.
<< Cor, wil je jouw emailadres nog even doorgeven? (red.) >>


Datum: 24-05-2012
Naam: Hennie van Bree  
img

Beste Rian. Ik ben destijds vaak met mijn vrienden bij jullie thuis geweest. Jij was toen nog klein. Je ouders waren zeer gastvrij. Het was altijd heel gezellig, vooral als je zussen thuis waren. Ik ben benieuwd hoe het met je zus Hennie gaat en of zij zich mij nog herinnert. De naam van je oudste zus is me even ontschoten. Wij woonden destijds Musschenbroekstraat 1. Op de hoek Newtonstraat/Minckelersstraat zat vroeger een filiaal van De Gruijter. Lang nadat zij daar vertrokken waren was dit aan de buitenzijde van het pand (betegeling) nog te zien. Jan van Aarle heb ik ook goed gekend. Hij is jammer genoeg geruime tijd geleden overleden. Wel heel leuk weer eens wat uit deze buurt te vernemen. Ik ben benieuwd of jij je nog meer herinnert.


Datum: 30-05-2012
Naam: Hennie Vereijken  
img

Hallo Hennie! Dat is leuk! Natuurlijk herinner ik me jou nog. Hoe gaat het met jou?
Hennie van Bree met zijn piano op de `bakfiets` al spelend door de Minckelersstraat. Altijd een brede lach op je gezicht! Ik ben getrouwd met Albert Vereijken, 2 juni alweer 52 jaar. Wij hebben twee dochters, Monique is 49 en Claudia is 41 jaar. En wij wonen nog steeds in Eindhoven, maar niet in de Minckelersstraat!
Groetjes van Hennie "Meijer".


Datum: 08-10-2013
Naam: Stefan Adriaanse  
img

Ik denk toch dat de straathoek die je ziet van de Buys Ballot is. Verderop is later het Minckelersplein gemaakt. Ik heb in de jaren negentig de nieuwbouw zien komen toen ik op nr. 33 in een studentenhuis woonde. Na 10 jaar ben ik zo'n 5 jaar geleden teruggekomen met mijn gezin op nr 17.
Zijn er nog meer oude foto's? Die zou ik ook graag zien!!
<< Stefan, klik onder de foto op Minckelersstraat. Klik daarna maar eens op Woensel-West en wie weet wat je nog tegenkomt. (Red.) >>


Datum: 25-11-2017
Naam: Het van Wifferen  
img

Aan het einde van de straat zat kapper De Vries op nummer 7 en op nummer 5 zat een boekhandel/fotograaf. Ik heb er van 1938 tot mijn 26e gewoond.