EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

2599

Bijdrager:

Jaar:

1918

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratenplan Philipsdorp

Beschrijving

Links word de Keerweerstraat tot op Woensels grondgebied doorgetrokken. Het sportveld is al aanwezig. Den Bult en de Langdonkenstraat houden de Henriettestraat nog tegen en voor de Glaslaan/Hulstraat zijn nog geen plannen.


Geplaatst op

19-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-05-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Keerweerstraat, Draaiboomstraat en Langdonkenstraat zijn de oude straten in Philipsdorp die niet naar leden van de Familie Philips zijn vernoemd. Toen in 1920 de Spoorlaan een andere naam moest krijgen kreeg deze naar analogie van de overige straten de naam Mathildelaan. Mathilde was overigens geen lid van de familie Philips, maar de vrouw van de gemeenteambtenaar.


Datum: 20-06-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Het stratenplan is een ontwerp van directeur de Jongh. Linksboven horizontaal het beekje de Windgraaf, grensrivier tussen Woensel en Strijp. En tevens de grens van de bebouwing van Philipsdorp. Nu nog te zien aan de verbreding van de Mathildelaan.


Datum: 20-03-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Openbare vergadering gemeenteraad 27-4-1910 blz 29. Goedkeuring van het stratenplan wordt aangehouden daar de hoogte van de aan te leggen straten niet is aangegeven. Op geen enkele plaats heb ik de formele goedkeuring kunnen terugvinden. In de openbare noch in de geheime vergaderingen. Niet in het beredeneerd gemeenteverslag van 1910 en niet in de notulen van het College van Burgemeester en Wethouders.


Datum: 01-01-2011
Naam: Hans van Melis  
img

Een drietal langgerekte percelen is eerder eigendom van Philips geworden. Die lagen evenwijdig aan "Den Bult" en liepen door tot voorbij de Keerweerstraat. Hierdoor kreeg de Annastraat een knik en kon het eerste gedeelte van de Keerweerstraat bebouwd worden. Het stuk Keerweerstraat tussen de tuinen is niet aangelegd. Op de straten staat de voorgeschreven breedte van 12 meter aangegeven.