EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

26264

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Overige Bands / Orkesten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
schoolorkest Gitacorda

Beschrijving

Het orkest GITACORDA (gitaren/accordeons) is een product van de muziekschool die de Eindhovense musicus Henk van Otterdijk halverwege de jaren 50 op de Genneperweg is begonnen. Later heeft hij de muziekschool in Someren voortgezet. Op deze foto speelt het schoolorkest samen met de Eindhovense zangeres Ine Berg. Zij heeft nog ooit in de jaren 60 aan het Nationale Songfestival meegedaan.


Geplaatst op

22-11-2010

Reacties:

Datum: 23-11-2010
Naam: H.van Otterdijk  
img

Na het geven van muzieklessen in Eindhoven aan de Genneperweg 71 in het stadsdeel Gestel is de school verhuisd naar de Hoogstraat 310. Na een aantal jaren is Muziekschool H.van Otterdijk weer verhuisd naar de Lottistraat 5a, eveneens in het stadsdeel Gestel, waar tot op de dag van vandaag nog steeds muzieklessen voor tal van muziekinstrumenten gegeven worden.
Vanuit Gestel is een tweede vestiging van de school in Someren. Maar Gestel blijft favoriet. De oprichting van de school was in oktober 1955 nog tijdens zijn studie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg.


Datum: 28-03-2014
Naam: Dirk J van Honk  
img

Even tussendoor: er werden ook nog een aantal jaren lessen gegeven op Sibeliuslaan (no 2?) in Eindhoven. Nog voordat Henk van Otterdijk is verhuisd naar Someren.


Datum: 31-01-2017
Naam: Frank Hoeijmans  
img

Dirk van Honk is op 28 december 2016 op 66-jarige leeftijd overleden. Hij zit staat ook op de foto, evenals zijn zus Betty ((Gijsje) banjo) en zijn broer Rudi (gitaar). De familie Van Otterdijk woonde schuin tegenover ons op de Genneperweg. Gijsje zit rechts vooraan en Ruud zit helemaal rechts achteraan.