EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26491

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Boogschutterij

Onderwerp 3.:

Semper Crescendo

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Handboogvereniging

Beschrijving

Deze handboogvereniging was thuis bij Van de Laar op de Kloosterdreef. Graag wat meer informatie.


Geplaatst op

08-12-2010

Reacties:

Datum: 08-12-2010
Naam: Lenie Vermeulen-Keijzers  
img

Staande 3e van rechts is volgens mij opa Willem Keijzers van de Woenselsestraat 306.


Datum: 10-12-2010
Naam: Henk de Bitter  
img

De doelen van deze vereniging en het clubgebouw lagen op eigen terrein van de familie Van de Laar op de Kloosterdreef nr 5. De ingang was de brede gang tussen Van de Laar en de slagerij van Wilbers. Op de foto herken ik prominent in het midden Janus en Mina van de Laar. Verder zittend, 2e van rechts, Jo de Visser van de timmerfabriek op de Kloosterdreef. Staande, 6e van links, Toon Loots de loodgieter, 5e van rechts, Kees van Rumund uit de Runstraat en 7e van rechts een nog jonge Frans van de Laar, de jongste zoon van Janus. Geheel links staat de oude Frans van de Laar, de broer van Janus die in het mooie huis op de hoek van Kruisstraat en Weverstraat woonde. Bij de begrafenis van Frans mocht ik voorop in de stoet met een krans van Semper Crescendo lopen. Ik moet toen 10 à 12 jaar oud zijn geweest, dus rond 1948-1950. Bij welke gelegenheid deze foto gemaakt is, is mij niet bekend. Als datum schat ik rond 1935. Zie ook foto 20725.
Als er nog mensen zijn die nog meer informatie of foto's van deze destijds bloeiende vereniging hebben, dan houd ik mij zeer aanbevolen.


Datum: 25-10-2011
Naam: Antoon Franse  
img

De man in het midden, met licht kostuum, is dat Frans v.d. Linden, broer van Juffrouw Dina (onderwijzeres)?


Datum: 20-01-2014
Naam: Peter van de Laar  
img

Henk, de oude Frans van de Laar is overleden in 1952, te weten op 26 december. Zo zie je maar dat het geheugen je soms kan bedriegen.


Datum: 21-01-2014
Naam: Henk de Bitter  
img

Dan was ik inmiddels toch al 14 jaar Peter. Waar blijft de tijd? Ben jij trouwens familie van de Van Laars van de Kloosterdreef?


Datum: 21-01-2014
Naam: Peter van de Laar  
img

Henk, de vader van Frans en Janus, Willem van de Laar, komt oorspronkelijk uit Sint-Oedenrode en was de oudste broer van mijn overgrootvader Lindert. Ook in die tak komen - naast klompenmakers - heel wat bakkers en onderwijzers voor.


Datum: 27-08-2016
Naam: Rob van de Laar  
img

De Doel was de handboogschutterij van mijn opa. Wij woonden op Kloosterdreef 5A. Mijn vader was J.J. van de Laar. Vaak heb ik 'pijlen gedragen' bij wedstrijden. De Doel lag achter ons huis.