EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26758

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Schakelstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Schakelstraat

Beschrijving

Het is maar een klein stukje van de Schakelstraat maar toch, omdat ik nog geen foto van deze huizen heb kunnen vinden .Vaak werden hier foto`s gemaakt met de kermisdagen. In die tijd woonde daar een bromfietsenmonteur die altijd wel op een goedkope manier je brommertje weer aan het lopen kreeg. Ook was hij goed in het opboren van de sproeiers en het inkorten van de knalpijp. Dan liep het brommertje veel harder Ik dacht dat zijn voornaam Pukkie was? Deze huizen stonden tegenover de lagere jongensschool. Iets verderop woonde boer van Geffen. De straat kwam uit op de Pastoriestraat. De Schakelstraat is nu de Byrdstraat


Geplaatst op

29-12-2010

Reacties:

Datum: 29-12-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Gerard, Is het jaartal niet wat te vroeg? Ik zie een antenne met tuidraden op het dak staan van één van de huizen. Tot 1951 zijn er alleen maar test uitzendingen geweest. Of het moet zijn dat hier een Philips medewerk(st)er woonde die deelnam aan de test?
De eerste officiële tv uitzending was op 2 oktober 1951.


Datum: 29-12-2010
Naam: Wim Lodewijks  
img

Gerard, volgens mij is het huisje achteraan van boerke van Rooij. Zie o.a. foto 3154, 3948 en 3955. Het achterste huis is inderdaad van Pukkie, het huis daarvoor werd bewoond door de familie Hendriks. Daar mochten we de fiets stallen. Voor het laatste pand tegenover de school stond altijd een busje met reclame van "BOLLETJE " eierbeschuit erop.


Datum: 29-12-2010
Naam: Peter van Laanen  
img

Gerard, In de boerderij woonde niet boer van Geffen, maar boer Scheepers. En Pukkie heet dacht ik met zijn achternaam van Rijswijk. In die rij huizen hebben ook nog gewoond Frans en Francien van Rooy van Laanen en de familie Hendrixs.


Datum: 29-12-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Juist Gerard, deze foto is van de jaren 60. Ik kwam veel bij Pukkie en er naast bij Frans van Rooy de oude gemeenteman. En in 1954 kreeg je pas zwart-wit tv. Bij Pukkie ging je een ander wiel en andere onderdelen van alle merken bromfietsen kopen. Ik heb er veel gehad, NSU Quickly, HMW, Zündapp, Puch, Tomos, Royal Nord, Typhoon, Kreidler Florett, zo kan ik nog wel even doorgaan, ik ken veel namen.


Datum: 29-12-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Pukkie heette niet van Rijswijk maar van Heeswijk.


Datum: 29-12-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Wim Lodewijks, volgens mij kennen we elkaar?  Ja Tini dat klopt. Pukkie woont nu niet ver van mij. Ik ben er nog wel eens geweest, hij schildert en de bromfietsen zijn verleden tijd. Jajaja en Frans van Laanen is de muzikant. Ik heb zijn zoon als baby vaak vastgehouden.(Frankie)


Datum: 30-12-2010
Naam: Wim Lodewijks  
img

Frans, ik denk dat je mijn neef kent met dezelfde voornaam, hij is in 1946 geboren, zie foto 6734, ikzelf in 1948 zie foto 8795.


Datum: 31-12-2010
Naam: Gerard van de Vorle  

Wie is welke Wim Lodewijks? De Wim van de Eckartseweg moet dit echtpaar kennen van Eckartseweg 47.Verder, Pukkie van Rijswijk woonde ook op de Eckartseweg. Zij hadden een schoenmakerij en woonden naast Gerritje Dekker de groentenboer. Ik dacht me te herinneren dat Pukkie ook jeugdleider was van A1 van WVVZ .


Datum: 03-01-2011
Naam: Wim Lodewijks  
img

Wij woonden (Jan Lodewijks) eveneens op de Eckartseweg op nr.284. Naast ons woonde de broer van mijn vader, Willem op nr. 286, en schuin tegenover ons woonde Theum (Thomas )ook een broer van mijn vader. Theum woonde op nr. 47i . Overigens dacht ik ook de personen op de foto te herkennen, woonde de vrouwelijke persoon op nr. 47j (v.d. Weijden)?


Datum: 03-01-2011
Naam: Frans Snoek  
img

Wim een vraag, is Daan je zoon en stond je op de vlooienmarkt in de Hurk vroeger?


Datum: 03-01-2011
Naam: Gerard van de Vorle  

Inderdaad Wim, het is de familie van der Weijden, ze woonden tussen Kareltje Paulissen en oom Theum in op de Eckartseweg 47 J.


Datum: 03-01-2011
Naam: Frans van Laanen  
img

Gerard,
Bedankt voor de foto en reactie. Hier is alles op een rijtje: Het achterste huis (in het front) woonde Pukkie van Heeswijk de bromfietsenman. Ik heb er veel gewerkt aan brommers, ze slopen en de onderdelen klaarleggen om later weer verkocht te worden, en samen gingen we ook naar de automarkt waar ook bromfietsen te koop waren.
2e huis van achter woonde de fam Hendriks
3e huis van achter woonde eerst boven Fientje en Toon (achternaam weet ik niet) en onder Frans van Rooy (zoon van de melkboer) en Fransien van Rooy -van Laanen, later is er mijn broer Harrie boven komen wonen (1959) en in 1961ben ik er boven komen wonen de familie van Rooy woonde steeds onder.
Achter de grote deur op de foto was de opslag van bolletje eierbeschuit dat aan de woning zat van de heer Scheepers, eigenaar van de laatste 2 huizen. Later toen de heer Scheepers is gestorven is er zijn zoon Jan Scheepers komen wonen tot de huizen afgebroken werden.


Datum: 03-01-2011
Naam: Wim Lodewijks  
img

Frans, Daan is geen zoon van mij en ook niet van mijn neef.


Datum: 05-02-2011
Naam: Piet Leenen  
img

Frans, de laatste bewoners van de Schakelstraat voor dat er gesloopt werd waren: familie Van Heeswijk, familie Schellekens, familie Bax (Bolletje), familie Leenen, Piet Leenen.


Datum: 20-03-2012
Naam: Antoon Franse  
img

Is de boerderij van A.v.Rooy hier al niet gesloopt, want deze lag vast tegen de kerkmuur aan. Wat we nu op de achtergrond zien is veel nieuwer.


Datum: 15-08-2014
Naam: Gerard van de Vorle  
img

We hadden 3 pukkie`s op het Broek, Pukkie van Heeswijk, Pukkie van Rijswijk en Pukkie, Frater van de Fraterschool (basisschool Schakelstraat)


Datum: 15-08-2014
Naam: Wim Leenen  
img

Ja Piet, inderdaad, dat waren wij (fam Leenen) in de boerderij van Scheepers en onze buren Theo Bax de (Haas), accu Hastelweg en natuurlijk Peerke van Heeswijk en niet te vergeten de familie Schellekens.
Wim Leenen, 1958, 5 jaar gewoond en ook aan de overkant op school gezeten.