EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27075

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Julianastraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Gemeentelijke HBS / GLE / GSG

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gemeentelijk Lyceum Eindhoven

Beschrijving

Een klassenfoto van het Gemeentelijk Lyceum Eindhoven HBS 5A van november 1959. Gelukkig had ik zelf destijds alle namen erbij geschreven. Hopelijk zijn ze correct weergegeven. Ik ben benieuwd naar reacties.
Van links naar rechts staand: Peter Thier, Peter Koelewijn, Jan Daems, leraar drs A.C.Ridders (aardrijkskunde?), Hans van 't Hof, Josca Slovacek, Engel Raymakers, Pieter van Bendegem. Van links naar rechts zittend: Piet Coolen, Peter de la Rambalje, Ries Caspers, Loet Custers, Piet vander Spek, Christ Dorelijers.


Geplaatst op

31-01-2011

Reacties:

Datum: 31-01-2011
Naam: Piet Schuringa  
img

De leraar, drs Ridder, was niet de aardrijkskundeleraar, maar leraar Frans. Hij was een echte "francofiel" zoals dat toen genoemd werd. Als ik me niet vergis is hij anderhalf jaar nadat de foto gemaakt is, overleden bij een auto-ongeluk, toen hij op vakantie was naar Frankrijk. Hij was een echte toffe leraar en wilde van alles voor je doen om te helpen met studie.


Datum: 28-03-2011
Naam: Rob de Wind  
img

Piet Schuringa heeft gelijk, de heer Ridder was leraar Frans.


Datum: 15-10-2011
Naam: Peter Koelewijn  
img

Heette de leraar niet Ridders? Hij was inderdaad een bevlogen onderwijzer die zelf een grammofoon en Franse platen meenam om de taal beter te kunnen toelichten. Brassens, Greco en meer van dat moois. Jozka Slovacek kwam ik jaren geleden heel toevallig tegen bij een benzinestation in Frankrijk. Wat mij nu opvalt: hadden wij geen meiden in de klas?
De vader van Ries Caspers had een hoge functie bij de Nederlandse Handelsmaatschappij (nu de ABN). Toen ik mijn eerste royalties in 1960 naar de bank ging brengen, werd ik hoogstpersoonlijk door hem verwelkomd. Een fantastische man. Ik vertrouwde hem en de bank volkomen. Da's tegenwoordig wel anders wat de banken betreft...


Datum: 16-12-2015
Naam: Piet Hein van Mens  
img

Loet Custers uit de Kievitlaan?


Datum: 22-09-2018
Naam: Erik Gastkemper  
img

Een off-topic reactie: ik ben op zoek naar Addie/Addy Nieuwdorp. Zij zat met een aantal genoemde leerlingen in HBS-A 5a jaar 1960-'61, zie klassenfoto GLE. Na haar opleiding ging ze naar Philips Phonografisch Industrie in Baarn, op kamers Schoolstraat 47. Hier loopt, voor mij, het spoor dood... Enig idee hoe verder? Leven haar broers Wim en Hans nog? Dank voor reactie.