EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27087

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

St Theresiaplein

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Harmonie Welschap

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Harmonie 'Welschap'

Beschrijving

Deze foto is gemaakt voor de ingang van de St.Theresiakerk.
Enkele namen die ik me nog herinner zijn, met grote trom Jan Maas, onderste rij v.l.n.r. Henk Markgraaf, Jan Leijdekkers, Toon Hofmans.
2e rij van onder v.r.n.l de heren Jansen (visboer), De Rooij (banketbakker). In het lichtgrijze costuum de dirigent Kerkhofs.


Geplaatst op

01-02-2011

Reacties:

Datum: 01-02-2011
Naam: Wim Vlemmix  
img

Nooit gehoord van dit muziekcorps. Van wanneer tot wanneer heeft dit corps bestaan? Ik herken wel Frans Bogers, de man net rechtsboven de dirigent. Is later jarenlang bij het Woensels Muziekcorps geweest.


Datum: 01-02-2011
Naam: A. Hofmans  
img

Deze harmonie is na de oorlog opgericht en in 1958 ter ziele gegaan. Ik was n.l. zelf lid van dit muziekkorps. Frans Boogers heeft mij het musiceren bijgebracht.


Datum: 01-02-2011
Naam: Redactie  
img

Op het vaandel staat te lezen: "opgericht 6 jan. 1945"


Datum: 16-05-2011
Naam: Lenny Butterbrod  
img

Op deze foto staat ons Pap, Kees de Rooy, destiids voorzitter van de harmonie. Bij ons in de bakkerij werd er gerepeteerd met de tamboers. Later werd er gerepeteerd in deTheresiastraat in het patronaatsgebouw. Ik kan me niet voorstellen dat de harmonie in 1958 ter ziele is gegaan. Ons pap werd in dit jaar 50. Als ik me goed herinner heeft hij toen aan de harmonie flambouwen (lantaarns) cadeau gedaan toen ze een serenade aan hem brachten bij ons thuis. Daarmee kon men dan ook 's avonds rondtrekken. Ik ben toen als kind met sigaren en sigaretten rond gegaan, daarna is iedereen uitgenodigd voor een borrel of biertje. Werd het toch nog gezellig. Groetjes Lenny


Datum: 21-09-2015
Naam: Ben Walraven  
img

In mijn jeugd heb ik klarinetles gehad van Piet Kersjes. De familie Kersjes had een sigarettenwinkel in de Bergen op Zoomstraat. Piet was bij harmonie Welschap, ik woonde tegenover de sigarettenwinkel. Zodoende werd ook ik lid van Harmonie Welschap. Ik herinner me nog de naam van meneer Brans, die soloklarinet speelde. Hij woonde in een zijstraat van de Bergen op Zoomstraat, ik meen de Moerdijkstraat, maar ik kan me vergissen. Hij was ook bij de Philips Harmonie. Zijn zoon Jan kwam ook bij de harmonie en was ook geen onverdienstelijke klarinet speler. De harmonie repeteerde in die tijd in een ruimte boven het café op de hoek van de Theresiastraat en het St Theresiaplein. Het Café is er al jaren niet meer en de naam ervan weet ik ook niet meer. Ik denk niet dat de harmonie in 1958 opgeheven is. Toen was ik 13 jaar, terwijl ik nog op latere leeftijd bij de harmonie meegespeeld heb. Als ik me meer herinner van deze harmonie meld ik me weer.


Datum: 21-09-2015
Naam: Ben Walraven  
img

Na nog eens goed gekeken te hebben herken ik de klarinetist, de heer Brans. Hij staat zo'n beetje in de middelste rij, vierde van rechts met een klarinet in zijn handen en hij heeft een bril op.


Datum: 29-10-2015
Naam: Rob van Lieshout  
img

Ben, was dat niet café van de Gevel?