EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27130

Bijdrager:

Jaar:

1979

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

732 Hanevoet

Straat:

Kastelenplein

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Schaapscheerdersfeest

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Schaapscheerdersfeest Kastelenplein

Beschrijving

Toen het Winkelcentrum Kastelenplein in 1978 in gebruik werd genomen werd er ongeveer vanaf het begin elk jaar een schaapscheerdersfeest georganiseerd op het parkeertrrein vóór de oostingang van het winkelcentrum. Midden op het plein was schaapherder Cor Adriaans bezig de schapen te scheren op de ouderwetse manier met schaar én op de moderne met de tondeuse. Daaromheen stonden kramen waar vanalles te koop was op het gebied van huisvlijt. Het feest werd altijd op een zondag gehouden en het winkelcentrum was dan geopend.


Geplaatst op

04-02-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-09-2014
Naam: Jan van Wershoven  
img

Ik woonde daar toen in de omgeving en we gingen met ons gezin altijd even een kijkje nemen. Maar er ook iets vreselijks voorgevallen. Het moet in de eerste helft van de jaren '80 zijn geweest werden de schapen geschoren aan de westkant van het winkelcentrum, daar waar nu ALDI is gevestigd. Op de parkeerplaats aan de andere zijde van het winkelcentrum was met strobalen en oude autobanden een parcours uitgezet voor skelters, waarop de kinderen mochten rijden. Naast het parcours stond een caravan van de organisatoren.
En toen gebeurde het: een meisje van een jaar of 10 had haar skelter niet in bedwang, vloog door die strobalen een en belandde met skelter en al onder die caravan. Ik stond er vlakbij en reageerde, zonder na te denken in een reflex.Wat ik zou aantreffen wist ik niet, maar ik dook onder die caravan en schakelde als eerste de motor uit. Er was inmiddels nog een omstander onder die caravan gedoken en samen werden we heel erg sterk. We hebben die caravan omhoog gedrukt en enkele anderen hebben die skelter met dat meisje erop weg getrokken. Het was pure horror!
De ambulance kwam ter plaatse, maar Godzijdank, bleek het meisje niets te mankeren. Maar vergeten zal ik dit voorval nooit!