EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27163

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Fellenoord

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Fellenoord

Beschrijving

Hier zit ik links van mijn moeder, samen met mijn 3 oudere broers en collega van mijn vader (foto was dus door mijn vader gemaakt).
Hier zaten we op een hekje rondom een grasperk dat lag voor Hotel de Kroon aan de Boschdijk, die rechts op de foto (voor mij links dus) uitkwam richting het centrum.
Duidelijk te zien is de Lichttoren van Philips op de achtergrond.
Wij woonden toen zelf in de Houtstraat op nummer 3.
De foto was gemaakt in april 1961.
 


Geplaatst op

08-02-2011

Reacties:

Datum: 25-02-2011
Naam: ArNoud J. Walravens  
img

Ik kan me nog herinneren dat op het onbebouwd terrein, rechts van de Boschdijktunnel, in de zestiger jaren, zo rond de achttiende september, altijd de bevrijdingskermis was.


Datum: 03-11-2012
Naam: Ans Aerdts Klompers  
img

Martin, wat leuk die foto, ik heb nog herinneringen aan je moeder, het voor ons toen "vreemde " eten, haar lekkere ronde wangen en haar schaterlach, je broers Ari, Melphil, Elzi en dan jij! Mijn broer heeft je een keer in mijn (van de Sint gekregen) poppenwagen rond gereden. Ik ben de zus van Rini Klompers en we woonden eerst op nr. 20 maar zijn toen naar de 1ste etage verhuisd nr. 22. Tegenover van Tuijl met Bertje en Twan en Marijke. Bij jullie aan de overkant woonde de familie Kantelberg, met Leny, Adje, Leo, Martha (misschien nog wel meer kinderen) ?? meteen naast de school. De zij-ingang van de school noemden we de lange lap! Deze familie is na ons verhuisd naar Tongelre. Vanuit ons was op de hoek links van het Hemelrijken was bakkerij van Haandel en dan rechts op de hoek was een klein winkeltje en dan om de hoek woonde Frans, Jos en Nellie Smulders. Ik heb ook maar heel weinig foto's uit die tijd. wat een heerlijke straat waar we toen heerlijk konden spelen, verstoppertje, voetje van de grond, en dergelijke en er waren toen weinig auto's. Kermistijd op de Woenselsemarkt. Leuk dat door die ene foto van jou zoveel herinneringen los komen. Groetjes van Ansje Aerdts-Klompers