EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27169

Bijdrager:

Jaar:

1984

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Hemelrijken

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hemelrijken

Beschrijving

Het café Hemelzicht, voor velen een echt stamcafé. Rechts, het witte pand, was tijdens de renovatie de renovatiewinkel, daarna "Het Vagevuur", een homo ontmoetingsplaats, waar de buurtbewoners nogal bezwaren tegen hadden.


Geplaatst op

08-02-2011

Reacties:

Datum: 08-02-2011
Naam: Joan van de Laar  
img

Op de hoek café Hemelzicht. Daarnaast zat een bakker waarvan ik de naam niet meer ken. Later zat hier Theo Hendriks electro die nu op de Kruisstraat zit. Daarnaast zat dikke Piet (Piet versantvoort) met een fietsenwinkel tevens bakfietsverhuur.Op het einde van dit rijtje zat (achterom) de vishandel van Viveen. Daarnaast het hoge huis was Piet Derks de loodgieter en daarnaast Piet de Zeeuw de drogist. Piet had een winkel van nauwelijks 20 vierkante meter. Hij zou stijl achterover vallen als hij die enorme kruidvatwinkels van tegenwoordig zou kunnen zien. Daarnaast zat Verouden woninginrichting die nu op de Verwerstraat zit. Van dit alles in niks meer over. Toch jammer.


Datum: 09-02-2011
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Schuin tegenover Hemelzicht, op het Hemelrijken, bevond zich het sigarettenwinkeltje van Heintje Maas (oud keeper van fc Eindhoven) wat later is overgenomen door zijn zoon.


Datum: 09-02-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Dikke Piet was Piet van Zandvoort en woonde voordien in de Zoutmanstraat. Daar repareerde hij fietsen in hoofdzaak voor buurtgenoten. Tegenwoordig begint iedereen zomaar een zaak, maar ik herinner mij, dat Piet op latere leeftijd een middenstandsdiploma ging halen. In het zelfde stuk woonden Adje Spierings met zijn schoenen, de groenteboer Rutten, waarvan de zoon Andre getrouwd is met Stan van de Werden van Hemelrijken nummer 3. en daarna, 50er jaren, ver weg zijn gaan wonen. Toen vonden ze Nederland al te vol! En sindsdien zijn er nog tig miljoen mensen bij gekomen. De mogelijkheid bestaat dat er later een bakker is komen wonen. Maar er is mij van een bakker niets bekend. Huub Derks woonden nog aan de overkant van de straat met zijn zoon, in de 50er jaren van de vorige eeuw.


Datum: 15-10-2011
Naam: Karel Koks  
img

Dit cafe "Hemelzicht" was vroeger, ik denk zo ongeveer 1960, van mijn opa en oma de familie Koks. Mijn opa heette Cornelis Koks en mijn vader Henk Koks heeft hier ook vele dagen in het cafe gewerkt. Ik heb er zelf als kind op een driewieler rond het biljart gereden!
Later is het café door een neef overgenomen nl. Theo v.d. Hurk.


Datum: 24-10-2011
Naam: Joop v Dommelen  
img

Na Theo v/d Hurk zijn Willy en Nellie Sengers hier café eigenaar geworden. Veel voetballers van de Woenselse Boys waren hier veel te vinden.


Datum: 03-01-2013
Naam: Electro Theo Hendriks  
img

Naast Hemelzicht heeft mijn moeder in de vijftiger/zestiger jaren op nr 34 een broodbanket en chocolateriewinkeltje gedreven. (met toen al de beroemde Belgische bonbons. Ze bakte alleen voor eigen gezin) Het brood en banket werd geleverd door de bekende brood en banketbakker Jan Kuipers die nog steeds goede zaken doet aan de Tongelresestraat in Eindhoven. Ik ben in 1961 op nr 34 een elektrowinkeltje begonnen en heb later nog het pand van Adje Spierings op nr 40 er bij gehuurd van de dames Kox uit de Faunuslaan voor fl.60,= per mnd per pand. Dat waren nog eens tijden. Een student betaalde bij ons fl.30 per mnd. huur.
Café Hemelzicht werd toen gedreven door Toon v.d. Hurk, die achter het cafe nog een houtdraaierij had. Later werd zijn broer Theo de uitbater. Later zijn helaas de panden gesloopt, althans het eerste gedeelte.