EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27210

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Vlokhovenseweg/Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Woensels Muziekcorps

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
WMC en het kampioensfeest van Unitas 59 (2)

Beschrijving

Het Woensels Muziekcorps op weg naar café de Sport van Betje Hinsen om het feest van het kampioenschap muzikaal op te luisteren.

Voor nog enkele foto's van dit kampioensfeest klik hier


Geplaatst op

10-02-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-02-2011
Naam: Wim Roxs  
img

ik herken hier een oud stukje Woenselsestraat. Hier draait de harmonie in de richting van het pad bij boerderij Dekkers. De twee huizen links werden bewoond door familie van Aarle en van Zon. Tussen die huizen en de volgende blok stond de boerderij van Janus Coppelmans, welke iets terug gelegen was. Ook herken ik de woning op het eind van de rij huizen (midden), een alleenstaand huis met spits dak van de familie Jacobs, later bewoond door familie Wegman.Wij woonden daar precies tegenover.


Datum: 12-02-2011
Naam: Toon Franse  
img

Wim, als ik jou goed begrijp is het bij foto 11743 voor de bocht linksaf ?


Datum: 12-02-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Hallo beste Toon, goed dat je er deze foto bij haalt, dan kan je zelfs de rij huizen, waarvan ik sprak, weer herkennen. Inderdaad, Toon, het is juist,: de harmonie slaat het pad in, dus vóór de bocht links af. Dit moet het zijn. De harmonie is wellicht nog te vroeg geweest, om meteen vóór Café Hinze (de Sport) te posteren...!?


Datum: 12-02-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Het kan natuurlijk ook zo zijn geweest, dat Woensels Muziekcorps simpel naar het grasveld vóór de boerderijen van Dekkers en de Haas is gewandeld, om daar de muzikale hulde ten uitvoer te brengen, dat was precies tegenover Café Hinze. Vóór het café zelf was weinig plaats, ook mede vanwege de overlast van verkeer wellicht.


Datum: 12-02-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Mijn vorige stelling klopt niet helemaal,want ik zie nu bij de overige foto´s van het kampioensfeest, dat er vóór het Café is gemusiceerd. Ook de vrachtwagen staat pal voor het Café, ter hoogte van het zijgebouw met de schutterij.


Datum: 12-02-2011
Naam: Gerry de Bie  
img

Het is bijna niet te zien, maar de man met de grote trom uiterst links is Gerard Rox. Een paar jaar daarvoor was hij nog lid van de ter ziele gegane Vlokhovense fanfare. Vanwege een uitwisselings overeenkomst, in een uiterste poging om deze fanfare nog te kunnen redden, is hij naderhand voorgoed overgestapt naar het WMC en jarenlang een trouw lid geweest.


Datum: 12-02-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Hij is niet te zien, anders had ik hem wel eerder genoemd, mijn neef Gerard ROXS, schrijf het nou eens een keer correct. Ook in 1969 was het al druk met verkeer op de Woenselsestraat, gezien de rij autos achter de muziek aan...!


Datum: 12-02-2011
Naam: Gerry de Bie  
img

Inderdaad, het is Roxs, zoals je me al subtiel duidelijk maakt. Foutje...kan gebeuren.


Datum: 13-02-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Het zij je vergeven, Gerry, toegegeven, het is ook een aparte naam.


Datum: 26-02-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Het meest linkse pand met puntdak in de achtergrond was alleenstaand en bewoond door familie Jacobs, later familie Wechman en vd. Port en had nr. 67. Aan de rechterkant gevolgd door een rij huizen, beginnend met nr. 69, bewoond door familie van Eyck. In de rij stonden nog twee panden met puntdak. Het laatste huis rechts was dat van familie Sibon. Totaal waren het elf woningen, lopend van nr.69 tot en met 89.


Datum: 07-09-2015
Naam: A. Rooijakkers  
img

Volgens mij op rij 1 v.l.n.r. de tamboers, de heren Sleddens, De Jongh, Hoskes en Van Zwam.
Op rij 2 achter De Hr. Sleddens ben ik zelf, in de zelfde rij, wegkijkend de Hr. Bolwerk