EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

27231

Bijdrager:

Jaar:

1937

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Veloc

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
R.K.V.V. VELOCITAS

Beschrijving

Eerste elftal R.K.V.V. VELOCITAS Staande v.l.n.r.: Jan van de Goor (elftalleider), Graardje van Bakel (voorzitter), Piet van Lierop, scheidsrechter, Rein (Tap) van de Moosdijk, Jac. Geenen, Graad van Agt (reserve), Ad van Zon, Willie van 't Hof, Harrie Tegenbosch, Antoon van Dijck (bestuurslid), Janus van de Wouw en Piet van der Wielen (lid elftalcommissie).
Voorste rij: Albert Bogmans, Wietske Hoogeveen (keeper), Christ Verbeek, Nard Pepers en Sjef Slegers.
Bovenstaande foto werd gemaakt voor de promotiewedstrijd tegen E.F.C. in Eersel (uitslag 1-1). De week ervoor was de eerste promotiewedstrijd op eigen veld tegen V.I.O.D. uit Sint-Oedenrode met 2-10 verloren gegaan, nadat het bij de rust nog 1-1 stond.
Doordat de laatste twee wedstrijden werden gewonnen (op 27 juni 1937 uit tegen V.I.O.D. met 1-2), promoveerde Velocitas samen met de club uit 'Rooi' naar de zo fel begeerde 3e klasse van de I.V.C.B. Omdat in die bond al een club met de naam Velocitas speelde, moest de naam worden veranderd. Velocitas verloor zijn staartje en heette daarna Veloc. In 2005 fuseerde Veloc met Gestelse Boys en werd er verder gevoetbald onder de naam Gestel.


Geplaatst op

12-02-2011

Email bijdrager

img
Geen reacties gevonden bij deze foto