EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2735

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-laan/Mathildelaan*

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

POC / Philips Schouwburg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Medewerkers Philips Schouwburg.

Beschrijving

Het personeel van 't Philips Ontspanningsgebouw aan de Mathildelaan in 1952. De enigste die ik ken is 'ons' Vadder staande 2e van links.


Geplaatst op

28-01-2006

Reacties:

Datum: 28-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Toen ik op de Philipsschool zat heb ik jullie Vadder vaak gezien Hennie. Ik weet niet precies in wat voor functie maar het gezicht ken ik nog. Kan het zijn bij de fietsenstalling?


Datum: 29-01-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Ons Vadder deed op het ontspanningsgebouw van alles. Het was zijn lust en zijn leven. Hij werkte van 's-morgens plm. 8 uur tot soms wel middernacht, tot de voorstellingen afgelopen waren. Hij kwam alleen maar naar huis om te eten ('s-middags en 's-avonds) en om te slapen. Hij was chauffeur, zoals je intussen weet bracht hij ook het warme eten naar het Kampeercentrum in Someren. Hij reed ook de directeuren den Hertog en Brambach en later Ouweneel overal naar toe. Hij controleerde de fietsenstalling, hij bracht de meisjes van het ontspannings, die 's-avonds moesten werken, naar huis. Hij ging met alle artiesten om zoals Kees de Lange, Willy Vervoort, Toon Hermans en Wim Sonneveld maar ook zijn speciale vriend Hein Jordans van het Brabants Orkest. Het ontspannings gebouw was zijn lust en zijn leven. Zelfs Anton en Frits Philips mocht hij tot zijn kennissenkring rekenen en zelfs Winston Churchill. (Zie: Sigaare van eige tilt. Uit het buukske 't Pollingstraotje dur Hennie de Groot.)


Datum: 25-03-2009
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Van mijn vader heb ik gehoord, jaren geleden dat de Heer Hooghuis daar ook werkte in het 'Ontspanningsgebouw'! Staat hij op de foto?
Ik hem 7 jaar geleden gezien, maar ken hem eigenlijk niet. Deze Hooghuis was met een Rintjema getrouwd.