EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2743

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

Plaza / Plaza Futura

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Plaza Bioscoop. (1)

Beschrijving

Het Plaza Theater aan de Leenderweg in 1960 De auto van ons thuis (een Borgward) staat op deze foto, genomen vanuit de voordeur van mijn ouderlijk huis aan de Leenderweg 34.


Geplaatst op

29-01-2006

Reacties:

Datum: 05-09-2006
Naam: Kees Kuijken  
img

Deze Borgwards type Isabella werden toen verkocht door autobedrijf Staals aan de Leenderweg 198 te Eindhoven. Deze zijn later verhuisd naar de Veldmaarschalk Montgomerylaan en waren toen inmiddels Opeldealer. De oprichter van dit bedrijf, Lambert Staals, woonde bij de fontein op de Floralaan thv de Ganzebloemstraat.


Datum: 05-09-2006
Naam: Willy van den Akker  

Beste Fanny van Ree, als het goed is dan zat tegenover jullie op de hoek Leenderweg-Rozemarijnstraat een garage van Prinsen, die verkocht in die tijd NSU auto`s en Lambretta`s scooters.


Datum: 05-09-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ik neem aan dat ik het jaartal mag verbeteren: 1960 moet 1963 zijn i.v.m. de Simca 1500 op de achtergrond, die vanaf 1963 hier op de markt kwam.


Datum: 05-09-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Willy, het klopt dat Prinsen bij ons aan de overkant zat met zijn garage. Naast het Plaza theater zat een schoenenzaak. En daarnaast L'automatic de friettent.


Datum: 05-09-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Verbeteren mag altijd. Ik zal af en toe best een jaar ernaast zitten. En ik vind het leuke van deze site dat we elkaar aanvullen.
Met deze Borgward ging het hele gezin (zes personen) op vakantie. Achter zaten wij op de dekens en tussen de voeten de tassen met etenswaar. En het duurde altijd een eeuwigheid voordat wij vertrokken. Wel tien keer ging ons vader naar binnen om te kijken of alles wel goed afgesloten was. Het water, het gas, de achterdeur, de poort. Kun je nagaan als het warm weer was, we waren al gaar voordat we Eindhoven uit waren.


Datum: 06-09-2006
Naam: Kees Kuijken  
img

Maar wel een fijne auto die Borgward het was toen de BMW onder de auto's. Mijn pa had zijn Austin A40 (ook van Garage Staals) ingeruild voor een Borgward. Zat er toen ook niet aan de overkant tegenover Auto Keijzer richting de Leenderweg een Citroën-garage van Janus van der Meulen, die eerst op de Wal zat en later naar de Boschdijk is verhuisd?


Datum: 08-09-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Zover ik weet heeft tegenover Auto Keijzer, Oosterbosch met koetsen en paarden gezeten. Later is hier Van de Biggelaar gekomen met duikspullen. Ik weet nog wel dat voordat Auto Keijzer zijn grotere zaak ging bouwen er nog een klein huis stond dat nog bewoond was. Deze mensen zijn er toen uitgezet. Alles stond op straat, ook de spullen van de kinderen. Dit heeft bij mij een diepe indruk achtergelaten. Als kind ben ik lang bang geweest dat het ons ook kon gebeuren.


Datum: 12-01-2010
Naam: Louis van der Meijden  
img

De Borgward Isabella is een 2-deurs sedan, die in Bremen-Sebaldsbrück werd geproduceerd door Carl F.W. Borgward GmbH tussen 1954 en 1962. De auto heeft een 1493cc motor, 4 handversnellingen, gewicht 1010 kg, maximumsnelheid 130 km/uur, verbruik 8,4 l/100 km en kostte DM 7.265. Er waren vier uitvoeringen: de saloon/sedan, de combi/stationcar, de cabriolet en de coupé.
Na het faillissement in 1962 waren er in totaal 202.862 auto's geproduceerd. Borgward had een korte opleving, nadat de productie was overgeplaatst naar Mexico, waar in de zestiger jaren de P100 (Big Six) werd gebouwd. De Isabella is nooit in Mexico geproduceerd.


Datum: 20-08-2017
Naam: Ton van de Rijdt  
img

Wij woonden op de Leenderweg 26, en mijn vader reed in die jaren ook een Borgward Isabella. Deze stond meestal geparkeerd op de parkeerplaatsen bij de Plaza-bioscoop.


Datum: 26-08-2017
Naam: Ton van de Rijdt  
img

Ik kan me nog herinneren dat tegenover ons, naast garage Prinsen, vogel- en zaadhandel Frans Linderds heeft gezeten. Daarnaast heeft frituur Wim Borgers gezeten, die later een rijwiel- en bromfietszaak heeft gehad. Ook de groenten- en fruithandel van Henk en An Koppelmans was toen een goed lopende zaak die later naar de Aalsterweg is verhuisd.


Datum: 27-08-2017
Naam: Rini Heldoorn  
img

Was dat niet de Borgward van radiohandel van Dinther?


Datum: 27-08-2017
Naam: Ton van de Rijdt  
img

Nee, die hadden er ook een. Maar wij hadden niet de mogelijkheid om de auto voor de deur te parkeren dus stond hij bij de Plaza-bioscoop.


Datum: 31-08-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Klopt wat Kees Kuijken zegt, mijn vader heeft ook een Austin A40 bij Staals, toen aan de Aalsterweg, gekocht. Leren bekleding, open dak, maar verder een slechte auto. In 1950, brak de draagarm van het linkervoorwiel af, bij de Grote Barreel in Merksem. Hele gezin in de tram naar de grens, douane in de tram die bij de paspoortcontrole mijn moeder feliciteerde met haar verjaardag, dat had hij in de gauwigheid gezien, mijn moeder werd 35, vanaf de grens verder met de bus naar Breda en vandaar met de trein naar Eindhoven. Lambert Staals heeft hem daar de volgende dag laten ophalen.


Datum: 04-09-2017
Naam: Ton van de Rijdt  
img

Volgens mijn broer Jos, heeft mijn vader de Borgward doorverkocht aan de ouders van Fanny Bogers en is de auto op bovenstaande foto dus van onze beide families geweest.