EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2764

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Beekstraat*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Woensel

Onderwerp 3.:

Beekstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Beekstraat 14-16 in Woensel (1)

Beschrijving

De Beekstraat ligt (nu) in de Generalenbuurt in Woensel.


Geplaatst op

31-01-2006

Reacties:

Datum: 03-08-2006
Naam: Ricard Renders  
img

Volgens mij het huis van de familie Schepers met rechts nog zichtbaar de Edith Stein Mavo.


Datum: 14-07-2007
Naam: Martin Vermeulen  
img

In dit huis woonde vooraan de familie Van Tuyl-Vermeulen (Antoon en Miet). Achter de linker schuurdeur was de stal, waar een paar koeien stonden herinner ik me nog. Rechts stond de platte wagen. Later zijn ze verhuisd naar een nieuwe boerderij links naast dit pand. Ik woonde in de Beekstraat, ook wel het Poelekestraatje genoemd (naar bakkerij Poel). Deze straat lag ongeveer 100 m richting Vlokhoven.


Datum: 06-02-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Met Jan Schepers, een van de zonen van de famile Schepers, zat ik op de Lagere Jongensschool St. Petrus in de Woenselsestraat. Ik dacht dat een jongere broer van Jan in een autobedrijf op Vlokhoven heeft gewerkt. Woonde tegenover de boerderijen ook niet de familie Van Lierop? Of ben ik nu in de war en haal ik deze families door mekaar?


Datum: 27-02-2011
Naam: Yvonne Henderson  
img

En op de achtergrond de contouren van het Catharina Ziekenhuis! Waar is de tijd gebleven?


Datum: 26-10-2012
Naam: Gerard van der Vleuten  
img

Volgens mij was dit niet de Edith Stein Mavo, maar Thomas van Aquino. Of is die er later gekomen?


Datum: 26-10-2012
Naam: Antoon Franse  
img

De huizen die je rechts voor het Catharina Ziekenhuis ziet staan horen bij de Woenselsestraat, waar op de hoek schilder Van Riet woonde. Uiterst rechts is de treurwilg nog te zien die op foto nr. 10602 nog steeds (hopelijk) in volle glorie staat te prijken.


Datum: 26-10-2012
Naam: Wim Roxs  
img

Gerard, jij hebt het over Thomas van Aquino. Daarvan is hier geen sprake, want dat was een ULO-school in de Pastoor Petersstraat, ver van deze locatie. Ik heb daar mijn voortgezet onderwijs genoten, in de 50'er jaren. Het hoge gebouw is onmiskenbaar het Catharinaziekenhuis.


Datum: 27-10-2012
Naam: Gerard van der Vleuten  
img

Sorry Wim, maar ik ben daar in 1969 naar school gegaan: Thomas van Aquino Mavo (later geannexeerd met het Eckart College). Houten noodlokalen. Ik herinner mij nog goed de dagelijkse fietstocht over de Beekstraat naar school. Vooral in de winterochtenden, weinig lantaarns en fel licht boven de silhouetten van de bebouwing aan de Woenselsestraat, van bouwkraanlampen bij het WC Woensel in aanbouw. Misschien zat er daarvoor de Edith Stein Mavo?


Datum: 28-10-2012
Naam: Antoon Franse  
img

Gerard, als je naar foto 18618 kijkt, staat volgens jouw reactie de school links van deze boerderij .


Datum: 28-10-2012
Naam: Wim Roxs  
img

Okay, excuus Gerard, ik had van die school nooit gehoord, dezelfde naam als die ULO destijds, waar ik naar toe ging, in de Pastoor Petersstraat. Ik geloof je op je woord. Het is ook allemaal na mijn tijd, want ik ben al lang weg uit Vlokhoven.


Datum: 31-10-2012
Naam: Rinus van Luijk  
img

De schoolgebouwen waren eerst voor het Thomas van Aquino. Volgens mij zijn deze gebouwen in 1970 in gebruik genomen. Na een jaar is Thomas van Aquino bij het Eckart gevoegd en zijn deze gebouwen nog enkele jaren voor de lagere klassen van het Eckart gebruikt. Hierna zijn ze overgegaan naar de Edith Stein mavo.


Datum: 06-06-2013
Naam: Joop van der Scheer  
img

Het huis op achtergrond met de treurwilg is van Van Riet.


Datum: 13-12-2014
Naam: Ad van Eijck  
img

Beste Martin Vermeulen, links van het pad tegenover Antoon en Miet woonde de vader Willem. Het klopt dat er achter de deur een platte kar stond en enkele koeien. Er stond ook nog een trekpaard (knol) die op zaterdag ingespannen werd om schillen op te halen. Ik heb regelmatig met dit paard de schillenwijk gereden, als Antoon eieren aan het verkopen was. Antoon is toen de boerderij werd onteigend in Veldhoven gaan wonen en bij de Etos in het magazijn gaan werken. Als je de foto's opzoekt van de Etos dan kun je daar Antoon van Tuyl op zien.


Datum: 23-09-2015
Naam: Theo Swinkels  
img

De boerderij achter die van Vermeulen aan de rechterzijde was van Noud Willems, en iets verder links de boerderij van Van Rooij. Op het eind van de Reestraat linksaf stond aan de rechterzijde de boerderij van Friet van der Linden.
Wat de monteur in de garage op de Vlokhovenseweg betreft, dat was Karel van Lierop en die woonde aan de andere zijde van de Reestraat. Daar woonde in het eerste huis links Manders, schuin ertegenover Van der Wegen, dan links de boerderij van Nilles van Lierop en dan rechts de boerderij van Driek van Lierop.


Datum: 23-09-2015
Naam: Wim Roxs  
img

Ik kan me de jongens Jan en Henk van Lierop herinneren, uit de Beekstraat. Eerder sprak ik over Jan Scheepens. Was dat niet de zoon van boerderij Cunera? Hij zat destijds bij mij in de klas op de lagere school in de Woenselsestraat.


Datum: 23-09-2015
Naam: Theo Swinkels  
img

Ja Wim, dat klopt, de laatste twee boerderijen waren allebei de fam. Van Lierop. Alleen heb ik me vergist met de Reestaat, dat moet de Beekstraat zijn. Boerdeij Cunera was de eerste boerderij rechts in de Hoolstraat en van de fam. Schepens. Mijn broer Piet was van 38 en ik denk dat die ook bij jou in de klas heeft gezeten.


Datum: 23-09-2015
Naam: Wim Roxs  
img

Ikzelf ben van eind 1937, dus moet ik mijn leeftijdgenoot Piet Swinkels zeker wel kennen.


Datum: 17-09-2016
Naam: Mathi Prygoda  
img

Vanaf augustus 1974 zat daar de Dr. Edith Stein Mavo, Daarvoor zaten ze op de Houtstraat. Vanuit het scheikunde/natuurkundelokaal had je een mooi uitzicht op de Beekstraat.