EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27664

Bijdrager:

Jaar:

1990

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

521 Kerkdorp Acht

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtfoto Acht-Zuid (2)

Beschrijving

Linksonder de Boschdijk, midden links naar midden boven de Anthony Fokkerweg. Boven het "driehoeksbos" de Verzetsheldenlaan.


Geplaatst op

19-03-2011

Reacties:

Datum: 20-03-2011
Naam: Nico Rombouts  
img

Op deze foto wordt gesproken over "driehoeksbos", maar het driehoeksbos lag aan de andere kant van de Boschdijk, daar waar nu de firma Burgers zit, tussen de Oude Bosche Baan en de Boschdijk, voor de Marathonloop.


Datum: 21-03-2011
Naam: Peter Vermeulen  

Natuurlijk heb je gelijk Nico, het bos dat jij noemt is HET Driehoeksbos, Maar wij Achtenaren noemen dit "ons driehoeksbosje". Overigens ligt HET Driehoeksbos niet in de wijk (of liever gezegd buurt) Driehoeksbos.


Datum: 11-04-2011
Naam: Henk Ten Westeneind  
img

Het Driehoeksbos van Eindhoven ligt er nog steeds, dat is het bos tussen de Marathonloop en de Fransebaan, tegenover de hockeyvelden. Waar nu Burgers zit was landbouwgrond met een strook bos langs de Boschdijk .Iets meer naar de voetbalvelden zat Van Wensen tuincentrum en het bos richting Prinsenjagt heet Mississippibos, dit was het ideale bos om als veertienjarige met je knutselbrommertje te crossen.


Datum: 04-07-2016
Naam: Bas van Hensbergen  
img

Ik fietste vroeger van linksonder (Woensel) naar opa en oma op de Scheldestraat rechtsboven. Bij ons thuis heette deze route het zwarte pad. Hof van Brabant (hieronder net niet op de foto) was vroeger de plek voor de bruiloft, de laatste keren ben ik er geweest voor de koffietafel na de begrafenis.