EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2780

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

623 Lievendaal

Straat:

Lievendaalseweg

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Strijp

Onderwerp 3.:

Lievendaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Lievendaal, Groot en Klein

Beschrijving

Rechts Groot Lievendaal en links Klein Lievendaal is Strijp. In de vooroorlogse jaren lagen ze nog midden in 't akkerland. Groot Lievendaal was toen een van de mooiste Strijpse panden met een heuse gracht er omheen. Een gracht waar de Strijpse jeugd heel wat watertorretjes, stekelbaarsjes en salamanders heeft gevangen. De familie Faassen, die daar woonde, vond dat allemaal best als de appeltjes uit de naastliggende boomgaard maar ongemoeid bleven. Op de boerderij zaten altijd enkele pauwen. En de oude Jan Faasen zag je nooit zonder zijn twee 'fikhonden'. De panden en grond waren reeds lang voor de sloop gekocht door Philips. Zie ook foto 2539.


Geplaatst op

01-02-2006

Reacties:

Datum: 04-10-2007
Naam: Gerard Sanders  
img

Volgens mij is deze foto genomen uit de richting van de latere Sprenger van Eijcklaan. Links woonde in mijn tijd (1956-1968) Faassen, rechts Van Kemenade. Vóór de bouw van de Reginakerk was op die plaats een gracht, waar (soms?) zelfs genoeg water in stond om met een vlot op te varen. Is dat de bedoelde gracht van de Lievendaal?


Datum: 18-10-2010
Naam: A.Hofmans  
img

Deze foto is genomen komende van de Bredalaan. Ik heb zelf daar nog dikkoppen, salamanders, hagedissen, stekelbaarsjes etc. gevangen met een zelf geknutseld schepnetje. Met een vlot varen vergeet maar, het was niet meer dan een brede sloot.


Datum: 13-02-2013
Naam: Frank van Moorsel  
img

De foto is inderdaad genomen vanuit het zicht van de Sprenger van Eijklaan. Ik woonde er vroeger (ben er geboren op nummer 26). Ik kan mij dit uitzicht vanuit mijn slaapkamer nog herinneren. De hoge bomen (lindebomen) stonden vlak achter ons huis. Hier is later het gemeenschaphuis gebouwd.


Datum: 15-07-2013
Naam: Marinus Coppelmans  
img

Ik wil er nog graag een stukje aan toevoegen. Nol oom beheerste de stieren. In de winter van 1928 heeft hij een stier verkocht in Oirschot en deze te voet afgeleverd over de Oirschotse hei. Daardoor heeft hij longonsteking gekregen en is hij overleden 15-1-1929. Hij was de eerste die begraven is op het kerkhof van de Theresiaparochie. Geboren 10-5-1893.