EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28035

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Kruisstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Slagerijen

Onderwerp 3.:

Beerens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Slagerij W. Beerens

Beschrijving

Slagerij W. Beerens op de hoek Kruisstraat Weverstraat.
W. Beerens, M. Beerens-v.Laarhoven, Evert Beerens, dienstmeid en slagersknecht.


Geplaatst op

25-04-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-04-2011
Naam: Hans van Melis  
img

Willem Beerens, de oudste zoon van slager Piet Beerens uit Best. trok samen met Martha Beerens-van Laarhoven en zoon Evert in augustus 1926 in deze slagerij op Kruisstraat 112. Hij huurde eerst drie jaar het pand van slager Frans van de Laar en kocht het daarna.


Datum: 06-06-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dit moet dan de zéér goede slagerij Beerens zijn, die o.a. producten onder de naam 'Streeckgenoten', bij de AH heeft liggen. Zij leveren ook hapjes voor diverse gelegenheden. Goh, wat bestaat die winkel al lang.


Datum: 09-06-2022
Naam: wil van hout  
img

Een van hun dochters was de "sociale moeder" bij DAF. Had er bemoeienis met het hele sociale gebeuren met betrekking tot het welzijn van het personeel. Ze werd dan ook op handen gedragen en zeer gewaardeerd.


Datum: 09-06-2022
Naam: ad Thijssen  
img

Beste Giovanni. Een heel goede slagerij, dat klopt. Maar dan wel voor de klant met een (goede) beurs. Er zal in Eindhoven toch wel een slager te vinden zijn die ook goed vlees verkoopt. Op de hoek Kruisstraat-Van Kinsbergenstraat is ook een slager. Dit is een slager voor iedereen met betaalbare prijzen. Waar je ook een lekker stuk vlees of andere producten kunt kopen. Beerens heeft in de jaren een naam opgebouwd, waarop hij trots mag zijn. Maar ik ken ook mensen als je daar genodigd wordt en bij het ter tafel gaan, meteen erbij wordt gezegd, het vlees is van Beerens. Een beetje zielig vind ik dit. De rest van de week gaan ze honderd meter verderop, waar ze normaal ook heen gaan. Er zijn ook mensen die gaan naar de Primark en gaan naar het toilet om de tas om te ruilen voor een tas van de Bijenkorf die ze van tevoren hebben meegenomen.