EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

2818

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Tabaksindustrie

Onderwerp 3.:

Mignot & De Block / Phillip Morris

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Penning van Mignot en de Block.

Beschrijving

Waarom is deze munt of penning uitgegeven? Waarvoor diende hij? De munt is 6 cm. doorsnee en matreriaal ? Koper? Messing? Geen flauw idee.
=== Foto vervangen op verzoek, 24 jan 2010, bron Wikipedia. ===


Geplaatst op

04-02-2006

Reacties:

Datum: 07-02-2006
Naam: Stefan  
img

Hee dat is grappig. Ik heb dezelfde penning liggen. Is van mijn opa geweest die sigarenmaker was bij De Block zoals hij dat altijd noemde. Ik zal eens aan oma wat informatie vragen.


Datum: 02-07-2006
Naam: Greidanus  
img

Wij hebben ook een penning, weet iemand wat deze waard is? Verder hebben wij nog vele artikelen van Mignot en de Block, daar mijn schoonvader lange tijd bij Phillip Morris heeft gewerkt.


Datum: 11-03-2007
Naam: Lia van Valen  
img

Ik heb een half jaar bij Mignot & De Block gewerkt. Het was een vreselijk ouderwets bedrijf. We zaten met 13 vrouwen/meisjes (ik was 16) en de 'baas' zat in een glazen hok waar hij ons in de gaten hield. Hij had een belletje dat rinkelde als je bij hem moest komen. Een keer per jaar werd het vakantiegeld uitbetaald en dan gingen de vrouwen die in de fabriek werkten en die bijna allemaal uit België kwamen de stad in om te drinken. Ze zaten toen op de Kanaalstraat. Ladderzat kwamen ze terug en moest er iemand gecharterd worden om de dames naar huis te rijden met hun eigen busje, want dat konden ze zelf niet meer (en een extra auto met chauffeur anders kon de andere niet meer naar huis). Ik was blij dat ik na een half jaar een baantje kreeg bij Philips, dat was echt een heel groot verschil met D'n Block zoals het toen in de volksmond genoemd werd!


Datum: 01-07-2012
Naam: Symon  
img

Mocht je nog willen weten waar hij voor diende, hij is gemaakt voor het honderdjarig jubileum van Mignot & De Block. Hij is gegoten van brons en rond de 25€ waard.