EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

2826

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, Johannes Vianney- / Michael Magonegroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Michael Magonegroep Pastoor van Ars

Beschrijving

Via Martin van G. Close-Putman. Schoonzus. De Michael Magone verkennersgroep werd in 1944 opgericht door onderwijzer Livinus Close uit de Lorentzstraat.


Geplaatst op

05-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-02-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Hans, in de Trompstraat t.o. het postkantoor woonde in de jaren 1940/50 ook een Hopman van de Verkenners of padvinders. Het was ook een getalenteerd gitarist, die helaas vroeg is overleden. Hij speelde met Vos uit de Kaneelstraat en nog enkele gitaristen in, de Texas Rangers. Zeer bekend na de oorlog.


Datum: 05-02-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ik las op internet een vaag verhaal over de groep van Hopman Close.
De oprichters van de Michel Magone troep zijn Hopman Close en Vaandrig Moorse. . . Er kwamen drie troepen: Troep I (Hopman Close), Troep II (Hopman Jacht), Troep III (Hopman Dielissen). In 1947 worden de drie troepen samen de Verkenners van Pastoor van Ars. Groep I gaat geheel plat en 32 jongens worden naar huis gestuurd.


Datum: 05-02-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Michaël Magonegroep. V.l.n.r. Achteraan: Piet v. Amerongen, Johan v.d. Ven, Bert Moonen, Hopman Livinus Close, -, Willy v. d. Linden. 2e rij: ... de Groot, ...Visser(s)?, Jan Moonen, Guus Rombouts, Heinz Gassen, Gerard v. d. Ven, Hennie v.d. Grinten, Wim Vlaskamp, Paul Close, Jan Rooyakkers, Tini Hoens. 3e rij Midden: Leo Tittulaer en Huub v.d. Put. 4e Rij: Zittend Piere Vermeeren, Jac v.d. Graaf in de verdrukking, breed lachend Loekie Moonen, Bennie de Boer, -, Henk v.d. Tillaar. 5e Rij: in licht overhemd Emiel Jansen, Wim Sprengers met baret, Piet v.d. Linden, Wim Martens. Voorop: Chris Smits en Wim v. Gennip.


Datum: 05-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Weet iemand waar Tini Hoens woonde? Volgens mij is het dezelfde Tini Hoens die lange tijd in Nederweert een café had. Iets van bekend bij iemand?


Datum: 06-02-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Diny, vroeger woonde er een fam. Hoens op de Barrierweg, maar ik weet niet of daar een Tini bij was. Hans even een opmerking, in de verkennersgroep staat Jan Moonen, moet dat niet Huub Moonen zjn?


Datum: 11-02-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Livinus Close was een Salesiaan van Don Bosco. De Salesianen werden door Don Bosco vernoemd naar de Heilige Franciscus van Sales. Michael Magone was een jong gestorven voorbeeldleerling van Don Bosco.


Datum: 17-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

De Michael Magonegroep mocht van de pastoor niet zo heten. Hij zette de hoplieden Close, Jacht en Dielissen zwaar onder druk. Twee gaven er toe Close echter, in zijn bewondering van Don Bosco, niet. De pastoor was machtig genoeg om Michael Magone te verbieden en de leden op straat te zetten. Zestig jaar later bedekt de de website van de vianneygroep dit nog met een rookgordijn.


Datum: 20-08-2006
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Was dit ook niet Scouting Johannes Vianney, deze was ook op de Pastoor van Arsplein, in 1967 heb ik hier bij de Gidsen gezeten.
===Petra lees het bovenstaande aandachtig door en beantwoord je eigen vraag.===Hans===


Datum: 05-01-2007
Naam: Ad van Kempen  
img

Hoezo zette een pastoor een scoutinggroep onder druk, vanwege de naamkeuze? Ik kom uit Best, Wilhelminadorp en wij hadden daar ook een Michael Magonegroep, keurig kerkelijk, met aalmoezenier.


Datum: 05-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Het was niet zomaar een pastoor het was de pastoor van de Johannes Vianneyparochie
Lees bij foto 2601: 'Deze kerk heette Jean Baptiste Maria Vianney kerk meer bekend onder de naam Pastoor van Ars kerk.'


Datum: 03-11-2011
Naam: H.J.M.Moonen  

De oprichters waren Hopman Close en vaandrig Moonen (niet Moorse).