Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 28402
Bijdrager Frits Hekman
Jaar: 1958
Locatie 1.: Gestel |724 Bennekel-Oost
Onderwerp.: Spoorwegen / Tramwegen |Bels Lijntje
Onderwerp 2: Spoorwegen / Tramwegen |Overige Bruggen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Bels lijntje over de Dommel

Beschrijving
Geplaatst op 01-06-2011
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 02-06-2011
Naam: Toon Vogels img

Aanvullende informatie ontvangen van de heer F. Hekman: het jaartal van de foto is 1958.


Datum: 02-06-2011
Naam: P.van der Heijden img

Prachtige foto, er komen allerlei herinneringen naar boven. Ik heb vanaf 1948 gewoond aan de Obrechtlaan en was toen 8 jaar. Ik heb menigmaal over de brug gelopen als wij naar Waalre gingen. Ook diverse malen onder de brug gezeten als de trein erover reed, was gevaarlijk, maar daar dacht je toen niet aan. Ook hebben wij daar veel gevist. De Dommel was op diverse plaatsen mooi van diepte. Ben heel benieuwd of er nog iemand meerdere foto's heeft.


Datum: 03-06-2011
Naam: Toon Geevers img

Achter de spoordijk, waar die mensen staan, hield Pennings uit de Verhulststraat een varken in een oude kanokeet.


Datum: 03-06-2011
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Tini van Rooij heeft me ooit een mooi verhaal verteld over een spoorbrug over de Dommel. Dat zou eens goed hier geweest kunnen zijn en het ging over het oversteken van de brug met een fiets of brommer. Nu jij Tini.


Datum: 03-06-2011
Naam: Tini van Rooij img

Inderdaad Gio, dit is de brug waar ik over vertelde. Het was eind 1959 / begin 1960, in het begin van de nieuwbouw van Philips Waalre, de huidige Hightech Campus. Ik werkte daar als leerling-elektricien en ik had ontdekt dat de kortste weg naar het werk via het Belze lijntje liep. Zoals bij iedere spoorweg lag daarlangs een zogenaamd schouwpad waarover regelmatig een spoorwegman fietste om de lijn te inspecteren. Dat was een sintelpad van ongeveer een halve meter breed. Op deze brug bestond het pad uit stalen traanplaten, zoals je op de foto ziet had de brug geen leuning of zo. Dat was dus het spannendste stukje van mijn fietstocht naar het werk, vooral in het begin. En in de winter als het glad was. Jammer dat de foto niet van de andere kant is genomen, het schouwpad lag aan de andere kant van de brug. Links van de Dommel is Eindhoven, rechts was het destijds Waalre.


Datum: 04-06-2011
Naam: Cor Platenburg img

Links van de bomen zien we nog een stukje toren van de Gerarduskerk.


Datum: 22-12-2012
Naam: Henk Aapkes img

Zomer 1951. Frans van Gennip en ik waren 13 jaar oud in het bos richting Waalre wezen spelen. Te laat fietsten we over het Wolderse fietspad naar huis. Op de overweg besloten we niet de omweg via de Gennepermolen te nemen, maar het pad langs het spoor. Vlak voor deze brug kregen wij een agent achter ons aan. We moesten helemaal terug, toch langs de Genneper molen. Thuis natuurlijk straf. Een maand later moesten we op het kantongerecht aan het Stratumseind verschijnen. We kregen een standje van de kantonrechter en de raad, dat we 's ochtends voortaan wat vroeger van huis moesten gaan. Verder niks. Een aanfluiting, de man had niet eens gelezen, dat we aan het eind van de middag op weg naar huis waren. Ook onze moeders voelden zich genomen.


Datum: 11-10-2014
Naam: Ad Pluijm img

Winter 1953 ben ik hier door het ijs gezakt en kopje onder gegaan, en in de zomer van 1958 van de brug afgedoken en niet gezien dat er een tak vast zat in de modder, over mijn hele lijf, van mijn hoofd tot mijn zwembroek, een lange kras met het diepst op mijn borst. (is nog steeds een litteken).


Datum: 03-12-2014
Naam: Piet Pietersma img

Ik ben in 1951 geboren in de Obrechtlaan 12. Dit was de plek waar we altijd heen gingen om te "vissen" etc wanneer we niet naar de speeltuin gingen. Van de trein herinner ik me niets, ik denk dat hij toen al niet meer reed. Wie had gedacht dat er nog een foto van was. Prachtig.


Datum: 18-02-2016
Naam: Richard Louwers img

Beste mensen, prachtige foto; hij lijkt veel op de brug van de munitiespoorlijn naar Welschap. foto 11305. Zijn er van dat traject nog foto's te vinden? Ik kan niks terugvinden in Veldhoven of Waalre, misschien dat iemand nog een link heeft?


Datum: 19-02-2016
Naam: Ad Pluijm img

Ik ben van mening dat op de achtergrond van de jongens nu de Philips High Tech Campus ligt, en onder, waar het logo van Eindhoven in Beeld staat, daar rechts stond de kanoloods c.q. varkensstal van Pennings.


Datum: 19-02-2016
Naam: Richard Louwers img

Ad, ik twijfel niet aan jullie mening vindt hem alleen veel lijken. Maar er liep in de oorlog een spoorlijn van Waalre naar Welschap, een dwars door Veldhoven, het munitiespoorlijntje. Ben op zoek gegaan of ik daar foto's van terug kan vinden, ik geloof dat er in de oorlog niet veel foto's zijn gemaakt. Misschien dat mij iemand daar bij kan helpen.


Datum: 20-02-2016
Naam: Ad Pluijm img

Dat brugje op foto 11305 is bij het afwateringskanaal, Richard. Waar moet dat brugje dat jij noemt dan gelegen hebben?


Datum: 20-02-2016
Naam: Marten Hogeweg img

Nee Ad, je bent abuis. Dit brugje ligt over de Dommel aan het begin van de Klotputten, op de achtergrond ligt nu het verkeersplein De Hogt. In de oorlog liep over dat brugje de munitiespoorlijn van Aalst (Bels Lijntje) naar het vliegveld. Als je op www.topotijdreis.nl kijkt en dan Eindhoven invult en als jaartal 1954 zie je het tracé nog liggen. Interessant!


Datum: 20-02-2016
Naam: Marten Hogeweg img

Ter verduidelijking ik bedoel dus de brug van foto 11305 en niet bovenstaande foto.


Datum: 21-02-2016
Naam: Richard Louwers img

Hallo Marten, mooie link! Ik heb ook nog een link voor foto's van dit spoor. Je mag het ook mailen louwers5@upcmail.nl. Niet alles wat je hierop zet komt erop te staan.


Datum: 21-02-2016
Naam: Redactie EiB

Over het algemeen plaatsen wij geen links naar andere sites. Als je per e-mail wilt reageren op een reactie van een ander kun je dat doen door op zijn/haar naam te klikken.


Datum: 21-02-2016
Naam: Piet Pietersma img

Marten Hogeweg, mooie info van die tijdreis site. Is erg handig bij het zoeken naar oude situaties. Ik wist niet van bestaan af en daarom zijn zulke tips erg welkom. Bedankt, Piet


Datum: 21-02-2016
Naam: Ad Pluijm img

Marten je hebt helemaal gelijk. Daar ligt ook zo'n brugske. Had te vlug gekeken, de omgeving is heel anders.


Datum: 21-02-2016
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Dus als ik het goed begrijp, lag da brugske op foto 11305 er al tijdens WOII, en hebben ze daar die zuiveringsinstallatie aan gehangen.


Datum: 21-02-2016
Naam: Ad Pluijm img

Zo is het Giovanni