EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28420

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

515 Winkelcentrum

Straat:

Winkelcentrum Woensel

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Winkelcentra

Onderwerp 3.:

WC Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Winkelcentrum Woensel (3)

Beschrijving

Albert Heijn heeft tegenwoordig een andere locatie ingenomen. Hier zit nu C1000.


Geplaatst op

05-06-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-04-2012
Naam: Henny van der Aalst  
img

Albert Heijn was de allereerste grote supermarkt die in WCW haar deuren opende, dit moet zo rond 1970 zijn geweest. Tegenwoordig is in dit pand een C1000 gevestigd, die inmiddels in handen is van Jumbo.


Datum: 30-04-2012
Naam: Henny van der Aalst  
img

Op deze foto kun je aan de rechterzijde nog heel goed zien, dat daar de oude Woenselsestraat loopt, het is nu de Franklin D. Rooseveldlaan, en als je nu in het verlengde rechts van dit pand kijkt, dan staat daar het pand Juriaan Pels. Deze foto is genomen vanaf de Winston Churchilllaan. Het hele gebied, gebouwd in de jaren 70, wordt verder omsloten door: Bisschop Bekkerslaan en Genovevalaan.
Het gehele gebied heet 'Het Hool' en bestond voor de bouw van Het Hool en het huidige Winkelcentrum Woensel, uit voornamelijk landbouwgrond, met enkele boerderijen. Ik heb daar als kind van 12-15 nog volop gespeeld. Ook stonden er enkele boerderijen en zat er een kolenboer. Verder kun je op deze foto rechts goed zien, dat in die tijd televisie- en radio-ontvangst via de antenne op dak plaatsvond. Later (1977) is de coaxkabel ingegraven door Fa. Heijmans, en werd het signaal verzorgd door KTE (Kabel Televisie Eindhoven). Later is dit overgenomen door het huidige UPC (1996/97). Al met al een interessante foto om te zien.


Datum: 16-09-2016
Naam: Mathi Prygoda  
img

Vanaf 1965 kregen de woonwijken van HHvL (nu Woonbedrijf) "het centraal antennesysteem", met 2 Nederlandse, 2 Duitse (ARD/ZDF) en 2 Belgische (BRT/RTB) zenders.