EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28517

Bijdrager:

Jaar:

2011

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
CIOB (1)

Beschrijving

Het voormalig rekencentrum van de gemeente Eindhoven onder de slopershamer.
Hoek Kloosterdreef Europalaan


Geplaatst op

18-06-2011

Reacties:

Datum: 18-06-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

CIOB stond voor Centrum voor Informatieverwerking Oost Brabant. het was m.i. niet zozeer een rekencentrum als wel een rekening-centrum. Daar werden o.a. rekeningen en facturen van o.a. gemeentelijke instellingen geprint. Dagelijks werden daar grote hoeveelheden post gegenereerd.


Datum: 18-06-2011
Naam: Lucien Brouns  
img

Onbegrijpelijk dat dit centrum nu al afgebroken wordt. Ik heb er gewerkt vanaf de opening tot 1995. CIOB was echt niet alleen een rekening-centrum maar verwerkte ook de salarisadministratie voor vele gemeenten in Nederland. CIOB werd door privatisering ingelijfd door HCS. Veel "gebakken lucht" zorgde er o.a. voor dat HCS snel failliet ging. De heer Sanderink heeft e.e.a. overgenomen en onder de naam Centric is tot op heden het oude "CIOB" nog steeds een goed lopend computercentrum. Gevestigd aan de rondweg bij het Evoluon. Centric is ook een grote sponsor van een voetbalclub. Het gebouw is helaas jaren lang verwaarloosd en krakers hebben er van binnen een puinhoop van gemaakt. En dus rijp voor de sloop.


Datum: 19-06-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Dat is nu zo mooi van deze site. Ik ken het gebouw al jaren, maar heb nooit geweten wat voor bedrijf hier was gevestigd.


Datum: 19-06-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Rijp voor de sloop, rekencentrum voor de gemeente eindhoven. Ben het daar wel mee eens. De gemeente Eindhoven heeft nog nooit kunnen rekenen, dus overbodige luxe.