EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

28656

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

GGD

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Dienstjublileum geneesheer-directeur GGD

Beschrijving

Deze foto heeft mijn vader ooit ingezonden naar de rubriek Kiek Op Toen.
De begeleidende tekst: "Een opname van de Gemeentelijke Geneeskundige Gezondheidsdienst, gemaakt in december 1951 bij gelegenheid van het 25-jarig dienstjubileum van de geneesheer-directeur H.A.J.M. Spoorenberg. Die trad op 1 december 1926 als eerste geneesheer-directeur in dienst. De dienst was toen nog gevestigd op het adres Parklaan 81, een pand waar eerder het Diaconessenhuis onderdak had. De namen van de 'werkers van het eerste uur' zijn als volgt:
Bovenste rij, staand, v.l.n.r.: de ziekenbroeders Joep v. Boxtel, Jan v.d. Wijst, Arend Smit; de zusters Bardonk en Fransen, Dientje Meeuwis, Gerda Gilsing; dhr. A. v.d. Heijden, Ans v. Dongen, H. v. Rijks en Kees Brood.
Middelste rij, staand, v.l.n.r.: de broeders A. v. Lieshout, Theo Hulsen en Piet Koppens: de zusters C. v. Son, M. v. Gemert, Enkelens, Mies v. Hoorn, en P. Pessers, juffrouw H. Charmant, juffrouw Thijs, Mien Swinkels; de eerste portier Mieske Grijseels, de chauffeurs Jan v. Mol, Jan Koenen (tevens monteur), Wim Schoonen, Piet van Hout, de eerste chauffeur, Harrij v. Pels en Toon v.d. Velden.
Zittend v.l.n.r.: zuster D. Graat, dokter J. v. Gils, dokter M v. Vlijmen, de jubilaris geneesheer-directeur Spoorenberg, dokter M. ten Berge en P. Stienes


Geplaatst op

06-07-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-07-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Dokter Van Gils was destijds schoolarts. Zal beslist een aardige man zijn geweest, maar ik was altijd nerveus als ik bij hem was. Hij had erg donkere kringen onder zijn ogen en, waarschijnlijk daardoor, een nogal boos uiterlijk.


Datum: 14-10-2011
Naam: Paul Schalkwijk  
img

Toen ik hem kende was hij al oud. Opa overleed toen ik acht was. Mij is verteld dat hij een zeer kundig 'no-nonsense' arts was. Ik weet niet of aardig zijn een eigenschap was die bij hem hoorde. We kwamen altijd na de zwemles bij opa en oma en daar heb ik fijne herinneringen aan.


Datum: 04-11-2014
Naam: Harry Haerkens  
img

Chauffeur Wim Schoonen en zijn gezin heb ik goed gekend, zij woonden in de Jan van Riebeecklaan. Met hun zoon Cor studeerde ik aan het St. Joriscollege en wij werden twee maanden later, in 1958, opgeroepen voor de militaire dienstplicht.


Datum: 07-01-2016
Naam: Hans Schoonen  
img

@harry Haerkens, Ik ben de oudste zoon van Cor Schoonen, en kwam hier toevallig terecht tijdens mijn stamboomonderzoek. Mijn vader heeft het in het verleden wel eens over u gehad, als zijnde zijn beste vriend. Mijn ouders leven alletwee nog en wonen tegenwoordig in Acht. Ik wist dat mijn grootvader ziekenwagenchauffeur is geweest. Ik zal hem de foto en het commentaar op deze site laten zien.


Datum: 15-12-2016
Naam: Anja Grijseels  
img

Ohhhh Mieske Grijseels was mijn opa.