EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28694

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Kempensebaan

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen

Onderwerp 3.:

Lichtjesroute

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Lichtjesroute op de Kempensebaan

Beschrijving

Foto van mijn vader, vijftiger jaren waarschijnlijk. Ik ging als kind dan altijd daar bij mijn opa en oma kijken, omdat de Kempensebaan altijd mooi verlicht was.


Geplaatst op

12-07-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-07-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Elk jaar met de bevrijdingsfeesten werd door ons de Kempesebaan en daarna het Schippershof en Gelderlandplein bezocht. Het was er altijd super, maar we kwamen in die tijd voor de meiden natuurlijk.


Datum: 13-07-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

In mijn beleving was dit vroeger het mooiste gedeelte van de lichtjesroute. Jongens zagen we niet Ad, tenminste ik niet, want het was donker en we werden verblind door de lampenpracht.


Datum: 13-07-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Rechts stonden enkele huizen wat naar achter (zo'n beetje bij de 5e of 6e zuil) hier werd 's avonds buiten op de stoep muziek gedraaid, Als mijn geheugen mij niet in de steek heeft gelaten, op een platenspeler bij Schollmeijer voor de deur. Er werd dan volop buiten gedanst.


Datum: 17-09-2011
Naam: Margriet van Veen Oversier  
img

Dat weet ik ook nog goed Gerard, maar ik heb in mijn herinnering dat er op de stoep bij de kruidenier ook gedanst werd. Mijn ouders zijn vanuit de Pieter Breughelstraat nog verhuisd naar Kempensebaan 59, toen wij het huis uit waren. Mijn vader was vanaf zijn 10e duivenmelker en daar was een behoorlijke tuin voor zijn hok, omdat in de Pieter Breugelstraat de plaats heel klein was


Datum: 17-09-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Het dansen bij Jansen (de kruidenier) kan ik mij niet herinneren. Wel dat we daar iedere vrijdag, als het juinbuiltje (Salariszakje. Als men het openmaakte kreeg men tranen in de ogen!) weer binnen was, daar de boodschappen van de afgelopen week ging betalen. Ik zie trouwens de achternaam van Veen. Is dat Martin van Veen die in de Pieter Breughelstraat woonde in een van de huizen op foto 28321?


Datum: 18-09-2011
Naam: Margriet van Veen Oversier  
img

Nee hoor hij woonde in een ander deel van Tongelre.Ik wist trouwens helemaal niet dat er een van Veen in de Pieter Breughelstraat woonde.Salariszakjes waren er bij ons in die tijd niet, mijn vader was kleine zelfstandige. Dus ik heb nooit van een juinbuiltje gehoord.


Datum: 19-09-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ik was in loondienst bij Wikkelbedrijf Soet op de Tongelresestraat en kreeg iedere vrijdag of zaterdagmiddag mijn loonzakje. Dit was een klein bruin zakje met het geld en een loonstrook. Deze loonstrook was ± 1,5 cm breed en wel een meter lang. Volgens mij gebruikelijk in die jaren? Daarom ook de naam "loonstrook" denk ik. Er woonde toch ook zo'n hele lange politieagent (2 meter of meer?) in de Bosboomstraat? deze heette van Hout. Volgens mij maakte hij er een sport van om met de kleinste auto's rond te rijden.