EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28862

Bijdrager:

Jaar:

1991

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Fazantlaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Antonius van Padua

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Koepelbeschildering

Beschrijving

Deze schildering van de koepel van de St Antonius van Paduakerk Villapark werd in 1925 door de parochianen als cadeau aangeboden ter gelegenheid van het zilveren priesterfeest van pastoor C. van Oerle, de bouwpastoor van deze kerk die in 1917 in gebruik werd genomen. De schildering is van de hand van de Blaricumse kunstenaar Jan Oosterman, die hier van 1924 tot 1930 aan heeft gewerkt. Op 20 januari 1991 werd de kerk gesloten en daarna gesloopt.
Foto: Harry G. M. Bakkers.©


Geplaatst op

02-08-2011

Reacties:

Datum: 03-08-2011
Naam: Bauke Hüsken  
img

Een van de grootste verliezen van de twintigste eeuw in Eindhoven. Period.


Datum: 18-03-2013
Naam: Wim van Hout  
img

Met de sloop van deze kerk, waar ik mijn communie, vormsel en huwelijk deed, ging ook het laatste stukje van mijn geloof in rk kerk te gronde. Ik had nooit verwacht dat zo'n unieke kerk gesloopt zou worden. Hier had mijn uitvaart eens gehouden moeten worden. Zo dacht ik als kind al, ik woonde in de Kwartelstraat. De kerk op een tiental meter van ons huis. Zo diep als ik toen geloofde, zo weinig geloof ik nu nog. De schildering op het plafond was zo mystiek, ik droom er nu nog ooit van. Jammer dat dit voorbij is en vernietigd. Dank voor deze mooie foto :-)


Datum: 05-07-2014
Naam: Redactie EiB  

Deze foto is is gemaakt door Harry Bakkers. De opname stamt uit 1990 en is gemaakt in opdracht van het kerkbestuur en onder de parochianen uitgedeeld als herinnering.