EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

28899

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Personeelsuitje Nederlandse Handelsmaatschappij

Beschrijving


Geplaatst op

06-08-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-08-2011
Naam: Peter Tilburgs  
img

De Nederlandse Handelmaatschappij (NHM) is opgericht in 1824 door koning Willem I en werd door velen gezien als de voortzetting van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC). Het najaar 1964 fuseerde de NHM met de Twentse Bank en de naam werd Algemene Bank Nederland (ABN). In 1991 volgde de fusie met de AMRO-Bank en de nieuwe naam werd ABN-AMRO. De ABN-AMRO koketteert nu nog met oprichtingsdatum als zijnde "oudste bank van Nederland". Het Eindhovense filliaal van de NHM was gevestigd aan de Dommelstraat, tussen het hoofdkantoor van de Boerenleenbank en de bananengroothandel van Van Eeuwijk, zie foto 17412 ter hoogte van het volkswagenbusje. Na de fusie tot ABN is het gebouw door de NHM verlaten en is er een dancing in het gebouw gekomen. Toentertijd (1965) was Van Waesberghe directeur, ('n heel statige, afstandelijke man), Jo van Meel was directiesecretaris. Caspers was "de baas op de werkvloer" en Frans van Gelder was hoofdkassier (Frans was een rasechte Eindhoven-supporter, in tegenstelling tot zijn neef Ben van Gelder, die was secretaris van PSV). Als "jongste bediende" was het mijn taak o.a. om de post naar het postkantoor te brengen. Ook geld dat teveel in kas was, werd per post (in postpakketjes) naar het hoofdkantoor opgestuurd. Alleen of met twee man liep je dan binnendoor van de Dommelstraat naar het postkantoor met in een oud versleten aktetasje geldbedragen van f 100.000 of (veel) meer. Deze foto is genomen n.a.v. een personeelsuitstapje naar Beverbeek (België). Enkele namen van links naar rechts staand o.a.: Henk v.d. Wildenberg, Peter Tilburgs, ? Krüger, Piet Brinkman, Ria Kotvis, ? Caspers, ? v.d. Broek. Zittend o.a.: ? van Pelt, Wil Schutjes. Wie weet nog meer namen?


Datum: 10-08-2015
Naam: Johan W.G. Boogers  
img

De man rechts achter Caspers is Theo v.d. Broek; zittend meest rechts Herman Koops. V.d. Broek, Koops, V.d. Wildenberg, Ria Kotvis, Caspers en Brinkman ken ik nog uit mijn NHM-periode (1957-1959). Van Waesberghe was toen al directeur. Heb goede herinneringen aan de man. Jo van Meel en Frans van Gelder ken ik eveneens nog uit die tijd.
Ook ik ben daar begonnen als jongste bediende en liep bijna dagelijks, altijd alleen, met enorme geldbedragen (enkele/meerdere tonnen was heel normaal) naar het postkantoor. Van angst voor overvallen was toen nog geen sprake.


Datum: 26-10-2017
Naam: Johan W.G. Boogers  
img

Peter Tilburgs, wanneer ben jij begonnen bij de NHM? Ik bezit nog een foto waarop Henk van de Wildenberg, Jan Brands, ikzelf en ene Peter staan afgebeeld; gefotografeerd voor de C&A op het 18 septemberplein. Ik ben de achternaam van deze Peter kwijt, maar als ik mij goed herinner was hij woonachtig in Strijp in de buurt van de zogenaamde "meccanodoos"-huizen bij de Lievendaal.