EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

29

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Gedrukte en Geschreven Media

Onderwerp 2.:

Advertenties / Reclame

Onderwerp 3.:

Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Affiche, Philips, kerstboomlampjes.

Beschrijving

De sfeer, de kleding en het geheel zijn een prachtig plaatje uit een vervlogen tijd. Wie weet iets van de datering van deze affiche?


Geplaatst op

08-04-2005

Reacties:

Datum: 30-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

Deze affiche dateert van eind 20er jaren. Daar ik een verzamelaar ben van oude Philips radio's, komt mij dit plaatje bekend voor. De radio op tafel is ofwel de 2502 met een 4-volt accuvoeding, prijs toen f. 150,00, of het is de 2524 gelijkspanning 200-240 volt, prijs f. 195,00. De bijbehorende luidspreker, ook wel pannenkoek genoemd, is de Philipsluidspreker Type 2007.


Datum: 21-02-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Dit is het radiootje dat wij thuis hadden. De luidspreker werd niet op de radio geplaatst, maar ernaast. Dat rechtse gleufje was volgens mij een volumeregelaar, een metalen stripje met een knopje en de uitlezing in het midden was een trommelvormige schaal die verlicht was. Het geheel was een zwarte kast die in mijn herinnering met een bepaalde stof beplakt was. Zoals ik zei craquele. Ook op deze afbeelding mogen de kinderen er niet aankomen!


Datum: 21-02-2006
Naam: R. Esser  
img

Alleen met de radiogeschiedenis en het aantal typen (om over de tv nog maar te zwijgen) kun je een hele site vullen. Die sites bestaan al. Kijk voor de lol maar eens op www.home.zonnet.nl/jvschaik1/links.htm
+++Alle volgende TV's en radio's naar dat adres+++


Datum: 05-03-2006
Naam: Willem Verstegen.  
img

Nog wat aanvullende informatie over deze affiche, oftewel 'Radioprentje' genoemd. Dit was een advertentie van het eerste Philips-radiotoestel, ontwerp Mathieu Clement, december 1928.


Datum: 02-10-2006
Naam: Frans Wilbrink  
img

Kijk op mijn website phr.franswilbrink.nl, klik op de knop kunstenaars en ga vervolgens naar Mathieu Clement en klik op Alle platen om meer werk van deze kunstenaar voor Philips te zien.