EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29082

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumsedijk 23b

Beschrijving


Geplaatst op

23-08-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-08-2011
Naam: Ria de Turck  
img

Ik weet nog dat vroeger ongeveer op deze plaats Garage Vlemmings was gevestigd met automobielen van GM, o.a. Chevrolet en nog 'n enkel merk meer. Voor aan het trottoir stond 'n kleine benzinepomp. Links van de ingang naast het kantoor was de showroom waarin de nieuwste modellen stonden opgesteld. Achter in de zaak was nog 'n flinke werkplaats. Waar zou die zaak zijn gebleven? Ik heb daar enige tijd gewerkt in de zestiger jaren.


Datum: 23-08-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik dacht dat dat andere automerk Vauxhall was.


Datum: 24-08-2011
Naam: Ria de Turck  
img

Inderdaad, Vauxhall, dat was meer de familie-auto. Leek totaal niet op de Chevrolet. Maar werd volgens mij wel meer verkocht. Lag natuurlijk aan de prijs, beduidend lager dan de prijs van de Chevy. Bedankt Meneer van Rooij, ik ben weer helemaal op de hoogte.


Datum: 24-08-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Die pomp stond verder naar rechts Ria, bij nummer 21c, naast de ingang van hotel ROYAL.Die ingang, nu naar de parkeergarage, was vroeger de ingang naar de garage van Vlemmings. Daar was een kantoortje van de pompbediende. Van dat kantoortje heb ik in 1998 een café laten maken "Entre Deux". Nu zit er broodje Willy. Zie foto 29108


Datum: 25-08-2011
Naam: Ria de Turck  
img

De pompbediende die ik me kan herinneren was Henk Stokman of Stokmans. De beide directieleden waren Theo en Hub Vlemmings. Hele aardige en "gewone" mensen. Ik ben voor het laatst in de Stratumsedijk geweest in 1966. Dus ik kan me na zo'n lange tijd wel 'n huisnummertje vergissen. Sorry! Ik weet nog wel dat er naast de zaak ook 'n dames-kapsalon was gevestigd.


Datum: 25-08-2011
Naam: Truus van Rooij-Sanders.  
img

De dameskapsalon was van Joop Jansen.


Datum: 26-08-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Nou zie ik dat gele plaatje hangen van Sauna Royal die zat in de inrit. Die erker is ook goed te zien op foto 29108


Datum: 26-08-2011
Naam: Hennie Peels  
img

Ria,die Henk Stokmans was dat een blonde kerel? Als dat zo is heeft hij ook nog met mijn vader gewerkt aan de pomp op het Floraplein. Later heeft hij een autopoetsbedrijf opgestart


Datum: 27-08-2011
Naam: Ria de Turck  
img

Ja Hennie, Henk Stokmans was inderdaad 'n blonde kerel, 'n mooie blonde man, al viel ik destijds niet op blond. Ik weet niet hoe lang hij bij Vlemmings gewerkt heeft. maar in ieder geval langer dan ik. Ik kan me de boekhouder nog wel goed herinneren, de heer Panke uit Valkenswaard. Die was al op leeftijd, maar wel 'n heel aardige man. Dat poetsbedrijf van H. Stokmans, waar was dat gevestigd?


Datum: 27-08-2011
Naam: Hennie Peels  
img

Ria, het is al een tijdje geleden en weet het niet meer. Ben er ook nooit geweest.


Datum: 04-11-2011
Naam: Wieger Vlemmings  
img

Op nummer 23b heeft mijn oma (Mevr. Weijtens-Vlemmings) gewoond tot begin jaren '80. Rechts daarvan heeft inderdaad garage Th. Vlemmings gezeten. Ik ben boven de "zaak" geboren. Helaas is het gehele bedrijf in 1983 verkocht.


Datum: 07-11-2011
Naam: Paul Vlemmings  
img

Wieger, ik denk dat je oma toch echt mevr. Vlemmings-Weijtens was (en niet omgekeerd dus). Ze was zowel nicht, als later tante van mijn vader (Aloys Vlemmings).


Datum: 07-11-2011
Naam: Wieger Vlemmings  
img

Paul, je hebt helemaal gelijk.


Datum: 17-11-2011
Naam: Tanja  
img

Mijn pa, Henk Stokmans, had via via vernomen dat ie op internet stond. Dus heb het even opgezocht. Bij deze even een reactie. Mijn pa was inderdaad blond, maar dat is inmiddels knap grijs geworden. Hij heeft zijn "Eerste Eindhovense Symonaise Centrale" opgestart in Eindhoven (van Kansstraat) en later in Son. Inmiddels is hij al weer enige jaren met pensioen.


Datum: 17-11-2011
Naam: Paul Vlemmings  
img

Tanja, is je vader zijn bedrijf niet begonnen op de Genneperweg in Eindhoven? Ik weet in ieder geval nog wel zeker dat ik op zaterdag wel eens zijn auto waste. Hij werkte toen al niet meer bij garage Vlemmings, maar kwam er nog regelmatig langs.


Datum: 18-11-2011
Naam: Henk de Bitter  
img

Henk Stokmans was niet alleen een mooie blonde vent maar ook een voortreffelijke keeper indertijd in ons 2e elftal van de Spechten.


Datum: 18-11-2011
Naam: Frits van Geffen  
img

En de Henk de Bitter is ongetwijfeld, omdat hij over voetballen begint, de Henk die ik als collega heb gekend bij de Raad van Arbeid.
Groetjes Henk!