Fotonr.: 2938
Bijdrager Hans van Melis
Jaar: 2006
Locatie 1.:Woensel |423 Barrier |St Philomenastraat
Categorie.: Horeca |Restaurants / Eetcafés / Lunchrooms |Chinees Afhaalcentrum Ni Hao

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

St. Philomenastraat 1

Beschrijving De vroegere viswinkel van Tuyp. Nu Chinees Afhaalcentrum Ni Hao. Ik heb even niet opgelet wat je hier kunt afhalen. Frites Fricandel, of, of?
Geplaatst op 14-02-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 06-08-2006
Naam: Tommie van den Heuvel img

In mijn tijd was dit viswinkel Stroek. Hun zoon heette Henri. De rest weet ik niet.
Ik praat van rond de jaren 70, ik ben zelf van 68.


Datum: 28-08-2006
Naam: Wilma Verstraaten img

Je kunt hier nu zowel af halen als eten. En wel de Hollandse snacks als de chineese maaltijden.
Ze zijn net klaar met de verbouwing en het is er wel erg mooi geworden, niet duur wel erg lekker.


Datum: 31-08-2007
Naam: Wim Bogers img

Nou ik weet nog goed dat de visboer er zat en ook dat het hele aardige lui waren die mij altijd als er gefrituurd werd een haffeltje viskruimels gaven in een stuk krant. In die achteraanbouw deden ze frituren en uit die resten bestonden de viskruimels... Ik woonde op de Barrierweg en ging dan spelen met vriendjes bij de steenfabriek (waar nu Philips Nederland staat) of bij de speeltuin VOJ verderop in de wijk en kwam daar dus regelmatig voorbij. Ik denk dat ik het aan hen te danken heb dat ik vis zo lekker vind...


Datum: 14-08-2008
Naam: Harry van den Heuvel img

Ik woonde schuin tegenover de viswinkel, weet nog goed dat de viswinkel werd gerund door Krelis en Afra Tuyp en in een later stadium werd overgenomen door Loek Stroek, als ik me niet vergis kwamen zij uit Bilthoven. Ze hadden inderdaad een zoon die Henri heette


Datum: 18-02-2010
Naam: Frans v d Broek. img

Tommy van den Heuvel ben jij een zoon van Theo van den Heuvel? Die heeft met mij op de Barrierweg op school gezeten. Hij kon heel hoog gooien met sneeuwballen. Ik kan me nog goed voor de geest halen dat we tegen de achterkant van de kerk gooiden tegen de wijzerplaten. En dat van Wim Bogers klopt wat hij zegt van de visboer. Die gaf altijd de viskruimels weg. Ik woonde in de Philomenastraat op 12 en speelde wel eens met hun zoon die altijd naar de vis rook, maar ja hoe kan het ook anders. En de steenoven heb ik ook veel bezocht, ook weleens met Wieleke Wiersma. Misschien weet Wiel Wiersma daar nog iets meer van.


Datum: 19-02-2010
Naam: Harry van den Heuvel img

Ik weet wel dat ik vroeger wel heel hoog tegen de kerk kwam met de sneeuwballen, als ik me niet vergis was ik de recordhouder. Alleen ik ben niet de zoon van Theo van den Heuvel maar van Sjef van den Heuvel. En zoals gezegd ik woonde schuin tegenover de viswinkel op nr. 52 links van ons de familie Vos en aan de rechterzijde de familie Blom.
P.S Frans ben jij een broer van Jaqulienne van de Broek. die woonde ook in de Philomenastraat achter de Spar winkel.


Datum: 21-02-2010
Naam: Frans v d Broek img

Hallo Harry, zoals het bij mij nog in mijn geheugen zit ,was het toch Theo maar ik ben er wel achter gekomen dat ik me ook wel eens vergis. Ik ben bijna 66 jaar en dat zal Theo [Sjef] ook wel zijn. Ik dacht dat hij vroeger ergens op de Lieven de Keylaan woonde. Nee ik ben niet de broer van Jaqulienne maar mijn ouders kwamen er weleens. Woonden jullie dan op de Alard du Hamelstraat? En ik ging ook weleens met Kees weg de zoon van Tuyp.


Datum: 21-02-2010
Naam: Harry Bouwens img

Voor zover ik weet was de recordhouder sneeuwbal gooien Jan Leenders, die in mijn bijzijn de dakgoot van de kerktoren haalde. Moet ergens in 1952/53 zijn geweest. Ikzelf kwam toen net tot de 6 op de klok. Ook niet slecht. Ik herinner me, dat Jan vanwege zijn sterke arm nog een blauwe maandag aan handbal heeft gedaan; bij De Vriendschap of bij WLC/ DES, dat weet ik niet meer.


Datum: 22-02-2010
Naam: Frans v d Broek. img

Waar ik het over had was denk ik 1954 of 1955 en wij zaten in de zesde klas. Ik was 11jaar en Jan Leenders was weer wat ouder dan ik. Die was volgens mij van school af. Ik meen dat Jan nog bij het Judo is geweest. Ik zelf was onder judoles bij Hein Essink in de stad bij de kerk op een of andere zolder.


Datum: 22-02-2010
Naam: Harry Bouwens img

Kan allemaal kloppen, Frans. Ik ben zelf in 1953 naar het voortgezet onderwijs gegaan. Op de sportschool van Hein Essink heb ik veel later nog met grote regelmaat mijn conditie onderhouden.


Datum: 09-02-2012
Naam: Annette Stroek img

Ja, mijn vader Loek Stroek runde deze winkel als viswinkel samen met mijn moeder Annie Stroek.
Daarvoor kwamen we inderdaad uit Bilthoven. Toen ze eenmaal gestopt waren met werken zijn ze naar Houten verhuisd, terug naar de regio waar ze vandaan kwamen. Mijn vader is jammer genoeg in december 2006 overleden. Ben met mijn moeder wel in de verbouwde winkel geweest, ziet er allemaal heel anders uit. Wel raar, als je weer binnenloopt, daar heb ik de grootste tijd van mijn jeugd doorgebracht. Groeten, Annette, dochter Loek en Annie Stroek