EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29417

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

623 Lievendaal

Straat:

Welschapsedijk

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Strijp

Onderwerp 3.:

Welschapsedijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boerderij Spanjers

Beschrijving

De boerderij van W. Spanjers, gezien vanaf de laatste flat aan de Welschapsedijk.
Het adres was Welschapsedijk 215.


Geplaatst op

01-10-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-10-2011
Naam: Eugène van Heijnsbergen  
img

In mijn herinnering is dit de boerderij van Coppelmans, die in dit deel van Strijp de verse melk aan de deur verkocht. Zoon Leo had er begin zestiger jaren een handel in meubelen. Boer Spanjers en zonen, o.a. Harrie, waren lid van het Catharinagilde Strijp en woonden in een grote herenboerderij ertegenover (nog net zichtbaar links tussen de kale bomen). Dochter Trees Spanjers bracht trouw en gratis een hele groep kinderen dagelijks naar de Fröbelschool op de Bredalaan. Toen zij met een motorhandelaar trouwde, werd de hele Welschapsedijk dan ook uitgenodigd voor het feest in de enorme koestal. Beide boerderijen zijn al lang verdwenen om plaats te maken voor de verlengde Poot van Metz en het Philips-van Lenneppark.


Datum: 21-01-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Inderdaad zal dit de boerderij van Coppelmans zijn. Het pand ligt rechts van de weg, moet dus een even huisnummer hebben. Coppelmans zat op 210 en dat klopt dus, terwijl Spanjers (215) aan de overkant was.


Datum: 02-03-2013
Naam: Geert Nuwenhoud  
img

Dit is de boerderij van Coppelmans. Mijn opa en oma (Spanjers) woonden in de boerderij vlakbij, deze is nu afgebroken en lag aan de andere kant van de snelweg. Het verhaal van Eugène van Heijnsbergen klopt. Mijn moeder is de oudste dochter.


Datum: 20-08-2013
Naam: Marijke Wittköpper-Steijven  
img

Wat aardig iets van Eugène van Heijnsbergen te lezen. Ik ben een vroeger buurmeisje van hem. Hij woonde op de Welschapsedijk (aan het gangetje). Boer Coppelmans kwam met paard en wagen en bracht dagelijks verse melk. Hij werd hierbij geholpen door zijn dochters Fien en Nellie. De vrouw van boer Coppelmans was ziek, ze had erg last van reuma. Het brood werd bezorgd door een man van de Etos met een elektrokarretje. We liepen graag achter hem aan om af en toe een eierkoek te krijgen!
Eugène, ik kan me jou herinnneren als een klein blond jongetje. Je hebt een broer Peter en ook zusjes. Ik zou ook je moeder en vader nog kennen (van toentertijd natuurlijk). Jullie hadden al vroeg telefoon en er werd o.a. toen bij jullie opgebeld met het bericht dat onze oma gestorven was. Jouw vader kwam ons dit bericht brengen.
Wij woonden in de Levylaan, schuin achter jullie, mijn broers zijn Peter en Martin en wij zijn 1963 naar Woensel verhuisd. Het ga je en jouw familie goed!


Datum: 20-08-2013
Naam: Nelleke Verhoeven-Dirne  
img

Reactie op bericht van Geert Nuwenhoud.
Wij zijn in 1959 op de Welschapsedijk komen wonen (de laatste flat).
Mijn ouders kwamen bij jouw opa en oma op de boerderij. Ook heb ik meerdere bruiloften van de familie meegemaakt. Het meeste contact had ik met Trees en Annie, heb heel wat plezier in mijn jeugd op de boerderij beleefd. Helaas ben ik ze uit het oog verloren zoals dat meestal gaat. Als je de foto's weer ziet is het jammer dat het is afgebroken.


Datum: 13-10-2013
Naam: Ernie & Marjan Groen  
img

Eugène, toen ik met Trees (nu Marjan) trouwde, hebben wij ons feest in het patronaat aan de Theresiastraat gevierd en niet in de stal bij mijn schoonouders! Dat feest kan wel de 25-jarige bruiloft van mijn schoonouders geweest zijn.
Je vermeldt "zoon Leo". Dat was Leo Spanjers, die bij Coppelmans achter een meubelhandel had in de aanbouw rechts op de foto.


Datum: 14-10-2013
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

Leo Spanjers heeft later een meubelzaak in Hapert gehad. Hij was getrouwd met een van de dochters Van der Zwet uit Zeelst.


Datum: 27-09-2014
Naam: H. Coppelmans- van Wielink  
img

Om jullie allemaal uit de droom te helpen. Dit is de boerderij van de familie Coppelmans.
Vader Hendrik was melkboer en zijn dochters Fien en Nel hielpen hem met melkventen. De boerderij was gevestigd op Welschapsedijk 160. Gebouwd in 1929 en afgebroken in oktober 2002 voor de aanleg van de N2.
Schuin tegenover deze boerderij stond gemeenteboerderij 1, die bewoond werd door Willem Spanjers met zijn gezin.