EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2981

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Accordeonvereniging Crescendo

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Crescendo Accordeon Vereniging.

Beschrijving

Dit is het accordeonorkest Crescendo. Het orkest was eerst van dhr. Adri v. Gulick, accordeonleraar, maar na diens dodelijke motorongeval werd het overgenomen door de bekende Eindhovense dirigent Kees v.d. Weijde. Repetities werden gehouden in zaal Wilhelmina op het Wilhelminaplein. Deze foto werd daar genomen in 1956.


Geplaatst op

16-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-02-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Janus, zoals wij hem thuis noemden, woonde toen naast het voetbalterrein van Brabantia aan de Botenlaan. Hij was tijdens zijn leven een begenadigd kunstenaar.


Datum: 18-02-2006
Naam: Peter Suurs  
img

Beste Wil, ik denk dat je je hier vergist want Janus was een broer of neef, dat weet ik niet meer, van Adri v. Gulick die aan de Aalsterweg woonde en daar ook muzieklessen gaf. Wel was Janus ook een accordeonleraar die ook een accordeonorkest had. Ik meen de Dizzyfingers.


Datum: 18-02-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het was n.l. een neef van mij en het zou wel heel toevallig zijn als ze beiden verongelukt waren met de motor. Hij was van 1908 en is in 1955 overleden in Maarheeze en begraven in Eindhoven. En heette Adrianus.


Datum: 18-02-2006
Naam: Peter Suurs  
img

Je hebt gelijk wat de naam betreft maar degene die op de Botenlaan woonde was een andere Van Gulick. Ik had accordeonles van Adri aan de Aalsterweg en in die tijd is hij ook verongelukt.


Datum: 29-04-2006
Naam: DrĂ© Rennenberg  
img

Op de Aalsterweg, waar nu ongeveer de sportzaak Gunneman is gevestigd, woonde Janus van Gulick. Daar gingen mijn broer en ik iedere week accordeonles halen vlak na de oorlog. Hij was dirigent van Cresendo. Cresendo repeteerde in zaal Astoria aan de Leenderweg. Janus van Gulick, die ik kende, kwam door een motorongeluk om het leven. Mogelijk maakt dit de discussie iets makkelijker, of nog moeilijker!


Datum: 30-04-2006
Naam: onbekend  
img

Inderdaad, Adrianus, door sommigen Janus genoemd en door zijn vrouw Adri woonde aan de Aalsterweg. Hij had drie kinderen, Toos, Ria en een zoon die naar ik meende Leo heet. Toos geeft nog steeds accordeonles. Ik heb les gehad vanaf 1952 en ook bij Crescendo gespeeld in Astoria. Crescendo had ook een reisclubje, ouders van leden, die overal mee naar toe gingen, bijv. Bonn in Duitsland. Mijn moeder was daar penningmeester van.


Datum: 11-08-2006
Naam: Frits van Antwerpen  
img

Ik kan me nog vaag een naam herinneren: Van der Leegte. Was hij geen dirigent van Crescendo?


Datum: 12-08-2006
Naam: Peter Suurs  
img

Van der Leegte was de voorzitter en lees bovenstaande berichten wie de voorzitter was. Ik kan me de fam. Van Antwerpen nog goed herinneren. De kapsalon toentertijd uit de Hooghuisstraat. Pa en ma van Antwerpen waren naar ik meen ook bij de reisvereniging.


Datum: 13-08-2006
Naam: Frits van Antwerpen  
img

Dat kleine menneke in de voorste rij ben ik. En mijn ouders hadden inderdaad een kapsalon in de Hooghuisstraat. Geweldig dat dat na zoveel jaar nog werd herkend.


Datum: 19-08-2006
Naam: Sjaan Jansen  
img

Het was Jan van Gulick die in de Botenlaan woonde en zijn broer Janus die op de Aalsterweg woonde. Toegevoegd door Sjaan Jansen, 3e van rechts bovenste rij.
Mijn man Wim v.d. Akker staat 3e van rechts onder mij.


Datum: 19-08-2006
Naam: Frits van Antwerpen  
img

Ik ben ervan overuigd dat ik dat ben. Als ik foto's van mijn elfde jaar ernaast leg zie je de gelijkenis. Maar later we er geen halszaak van maken. Ik geniet ervan!


Datum: 19-08-2006
Naam: Peter Suurs  
img

Inderdaad ben jij dat kleine ventje Frits. Links naast je zit Jan v. Lierop. Rechts naast je meen ik V.d. Kerkhof en daarnaast ben ik.


Datum: 21-08-2006
Naam: Frits vanAntwerpen  
img

Jammer Sjaan, ge het oe eige toch 'n bietje vergist. Gift niks.................. kon gebeure.


Datum: 22-09-2006
Naam: Jan Wolfs  
img

In 1948 repeteerde accordeonvereniging Crescendo in een zaal achter Astoria. Ook hadden ze toen een paar bazuinblazers die met de opening van een concert de Claroenmars speelden. Ik ben er maar een jaar bij geweest, want ik kreeg mijn eerste racefiets. Mijn bazuin werd vlug teruggegeven.
Op deze foto herken ik meneer Van Lierop. Hij was toen penningmeester. Ook herinner ik mij René de Smet. Hij speelde solo Lichte Cavelerie. Henk en Jan Belen, Lenie Jacobs, Corrie Willems de drummer, Van Hooft.


Datum: 09-11-2006
Naam: Toos van Gulick  
img

Hallo beste mensen. Heel toevallig kom ik Eindhoven in Beeld tegen, wat leuk! Mijn vader was Adri v. Gulick en wij woonden op de Aalsterweg en daar werd ook muziekles gegeven. Ik sta bovenin op de foto 5e van rechts, en naast mij mijn zus Ria. Mijn broer heet Ger. Ik speel nog accordeon en geef nog steeds les en speel in Accordeana uit Helmond. Mijn vader heeft mij in mijn leven iets heel moois gegeven: muziek maken. Het houdt je jong.


Datum: 21-10-2007
Naam: Henny de Vries  
img

Inderdaad woonde Adri (voor ons was het Janus) op de Aalsterweg en hebben ze ook gerepeteerd in de zaal achter het café op nummer 66. Mijn vader, Ties de Vries, heeft nog in het bestuur gezeten. Dit moet in oorlog geweest zijn, want de koperen bruiloft van mijn ouders werd in die zaal gevierd. Ik herinner me nog dat tijdens dit feest het licht uitviel en dat er toen gedanst werd bij kaarslicht. Tijdens de polonaise viel een kaars op een accordeon (die van Sjanny van Hoof), die vervolgens in een mum van tijd totaal uitbrandde. Ik zelf speel ook accordeon en wel in het accordeonorkest Jan Martens in Helmond.


Datum: 21-10-2007
Naam: Hennie de Vries  
img

Peter (Suurs), Janus is wel degelijk de dirigent geweest van Crescendo. En waar U het over had, Dizzy Fingers, daar was de dirigent Ferry de Kort. Ik heb daar enige jaren in gespeeld, vandaar dat ik dat weet. Ook een buitengewone vakman. Ferry de Kort is ook dirigent geweest van EAO (Eindhovens Amusement Orkest).


Datum: 21-01-2008
Naam: Piet Alderliesten (nu Pierre)  
img

Ik heb samen met mijn tweelingbroer Henk accordeonles gehad van dhr. van Gulick op de Aalsterweg. Jammer genoeg is hij verongelukt met de motor zodat zijn dochter de lessen gaf aan ons. Wij mochten een leenaccordeon gebruiken. Mijn ouders hadden geen geld voor een accordeon. Wij waren niet muzikaal genoeg zodat werd besloten dat we het beste ermee konden ophouden. Ik heb nu vele elektronische accordeons op mijn keyboard zitten. Ik blijf het een prachtig muziekinstrument vinden dat je overal mee naar toe kunt nemen


Datum: 21-01-2008
Naam: Corrie van de Bor  
img

Klopt het dat op de bovenste rij (4e van links) Joke Leyten staat? Zij woonde op de Nieuwendijk in Woensel, speelde volgens mij bij Crescendo.


Datum: 24-01-2008
Naam: Toos van Gulick  
img

Commentaar op Corrie van de Bor. Klopt, ze speelde bij accordeonvereniging Crescendo. Maar ze heet Joke Seegers en ze speelt nog steeds accordeon.


Datum: 25-01-2008
Naam: Corrie van de Bor  
img

Ja, meteen toen ik het commentaar verzonden heb, had ik al het gevoel dat ik iets fout vermeldde! Joke Seegers is inderdaad haar naam. Sorry!