EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2994

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Hooghuisstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hooghuisstraat met Strijps bezoek.

Beschrijving

Een drietal Strijpse jonge mannen Tjeu Ivits,Piet Janssen en Jack Bierens in de Hooghuisstraat gezien richting Rechtestraat (in 1957).


Geplaatst op

16-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-11-2006
Naam: Louis van Lierde  
img

Het leuke aan deze foto is dat men kan zien dat Raming ook in het pand heeft gezeten waar later Electra in zat. Raming zat ook 2 panden terug links, in de Rechtestraat. De mannen kan ik helaas niet 'thuis brengen' ondanks dat ze iets ouder zijn dan ik.


Datum: 06-07-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Mogelijk heeft Raming daar in gezeten tijdens een verbouwing. Ook is het mogelijk dat Raming daar gedeeltelijk zat toen zij het Raming pand op de Markt verhuurden aan fa Bakers Verhoeven
van de Kruisstraat / Woenselsemarkt.


Datum: 19-08-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Dat was mooi, in 1957 liepen de nozems daar vroeger allemaal rondjes Hooghuisstraat Rechtestraat Vrijstraat Keizersgracht en dan weer Hooghuisstraat. Mooie tijd, dat waren er dus 3 van die rondjeslopers, ik deed dat zelf ook altijd.


Datum: 20-08-2008
Naam: Johan Vervest  
img

En dan nu maar klagen over hangjongeren. Het was wel in die tijd dat het verboden was om met meerdere personen stil te staan. Een zg. samenscholingsverbod.


Datum: 03-09-2008
Naam: J.vander Meulen  
img

Zoals deze kerels zich voor de dameshoedenzaak van Lenie Cartigny en de Märklin zaak van .... met daarboven de bekende dameskapsalon van Else Kalle presenteerden, flaneerden wij 20 jaar daarvoor iedere namiddag na school met velen van het Joris College, het Catharina Lyceum, de Mulo enz enz op en neer lopend van de Demer naar de Rechtestraat enz. enz.  Het jonge volk van destijds, vrolijk pratend, ontmoetend, flirtend, bezoeken van lunchroom Verheugen op de Demer en de Lunchroom op de bovenetage van de Hema in de Rechtestraat, een ijsje pikkend bij De Ware Jacob op de Markt of bij Venezia. Gein schoppend. Een vrolijke menigte heen en weer lopend, vergelijkend met het huidige prachtige sfeervolle geroezemoes .van de honderden bezoekers van de terrassen op de markt. Fijne prettige herinneringen aan onze jeugd rond de jaren voor de oorlog waarop we met veel genoegen terugzien. De oorlog sloot een tijdperk af en veranderde alles tot op de dag van vandaag en zo zal het verder gaan.