EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30061

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Poeijersstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kruideniers / Levensmiddelen / Supermarkten

Onderwerp 3.:

Overige Kruideniers / Levensmiddelen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Poeijersstraat 49

Beschrijving

Een foto van de winkel van Thomas Kuijten aan de Poeijersstraat 49 in Tongelre met oud oma en de meeste kinderen van de familie Kuijten.

>>>Als je leest wat ze allemaal verkochten zou je kunnen zeggen dat er toen al supermarktjes waren. (red.)<<<

 


Geplaatst op

14-12-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-12-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Waar op de Tongelresstraat heeft deze kruidenier gezeten? Is het misschien de voorganger van de schildersfamilie Kuijten?


Datum: 16-12-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Mijn vrouw, nu 80 jaar oud, is hier veel in de winkel geweest en herinnert zich dat ze er ook kousjes voor het licht verkochten. Een van de frietmensen moet hier ook op staan, maar het is geen directe familie van de schilder.


Datum: 16-12-2011
Naam: Jo Geerings  
img

De winkel was aan de linker kant van de Poeijersstraat, in het gedeelte tussen de Paul Krugerlaan en de St Josphlaan. In de Jan Tooropstraat zat ook een groentenzaak, die was van een broer van de Kuiten .Ik ben daar jaren gekomen want een van de zonen, Tom, was getrouwd met een zuster van mijn kameraad Bert Rooymans. Dat was in de begin jaren '50. Later is een broer van Tom daar een frietzaak begonnen.Tom is een groenten- en kruidenierszaak begonnen in Stratum, op de hoek van de Thijmstraat en van Alsemstraat.


Datum: 16-12-2011
Naam: Hans Kuijten  
img

Ja Jo klopt helemaal Tom,  mijn vader, was getrouwd met Riek Rooijmans, mijn moeder. Helaas is ze 5 dec jongstleden overleden, maar de kruidenierszaak was inderdaad in de Alsemstraat, Nog later zijn we daar ook een friettent met een cafeetje begonnen, achter de kruidenierszaak.


Datum: 17-12-2011
Naam: Jo Geerings  
img

Nog gecondoleerd Hans. Als ik het had geweten was ik zeker gekomen op de crematie. Ik heb nog een paar foto's van je vader en je ome Bert, gemaakt in 1954 in Duitsland.


Datum: 17-12-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Als hier "Mart de Kuijt" van de friet bij moet staan dan kan het niet anders zijn dan dat dat de jongen rechtsonder is. De lijkt er wel op zoals ik hem later kende. (zie foto 29086)


Datum: 23-09-2014
Naam: C.de Bruijn  
img

Ik weet niet van welk jaar deze foto is maar weet wel dat er een groentezaak heeft gezeten van Harrie Kuijten. Naast deze winkel was nr 51 en daar woonde de familie van Zantvoort. Ik beBen met de oudste dochter getrouwd  in1957. De ouders van mijn schoonouders woonden daar ook, dat was de familie Cronenburg. De zoon van Harry woonde ook in de Poeijersstraat en heeft nog een café gehad op de Tongelresestraat. Leuke tijd geweest!


Datum: 24-09-2014
Naam: Hans Kuijten  
img

Ik denk dat de foto ergens eind twintiger jaren van de vorige eeuw gemaakt is, mijn vader staat er op als klein jongetje en die was geboren in 1923, dus ik denk dat de foto van 1927/28 is.