EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30187

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Hermelijnstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Van der Puttlyceum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Van der Puttlyceum, klas 1a, 1957.

Beschrijving

Op 16 september 1957 begonnen we met 4 klassen in de Frankrijkstraat in een noodgebouw. De foto is gemaakt voor de ingang aan de kopse kant van het gebouw. Het jaar daarna was het noodgebouw uitgebreid en zat de ingang aan de zijkant tussen het oude en nieuwe deel in. Er waren 2 meisjesklassen, 1 jongensklas en 1 gemengde klas.
Staand v.l.n.r.: Nettie van Lierop, Tonny de Kok, Irene Docters, Monique van Bruggen, Marian van den Hurck, Ine Wouters, Lenie v.d. Vorst, Jose Setz, Mimi Font Freide, juffr. Van Reuth, men. Graaf.
Zittend middelste rij v.l.n.r.: Ine Meeuwis, Jeanne Verhoeven, Mariette Princee, Nel v.d. Heyden, Jose v.d. Ven, Ellie Langeslag, Anneke ?, Jose Toirkens.
Voorste rij v.l.n.r.: Rietje de Brouwer, Hanny Kuijpers, Agnes Cuppers, Fransje Weijers, José van Baar, Hanneke Maas, Henny Iding.


Geplaatst op

29-12-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-12-2011
Naam: Bert DanĂ©  
img

Het was natuurlijk niet de Frankrijkstraat, maar de Hermelijnstraat.... Ik startte pas in sept 1958 en was niet zo gespitst op meisjes; vandaar dat maar 4 gezichten bij zijn gebleven, vooral dat van Jeanne.


Datum: 30-12-2011
Naam: Nettie Brouwer van Lierop  
img

Dezelfde discussie over de Frankrijkstraat is ook te lezen bij foto 7020. In mijn herinnering was er in het prille begin nog geen Hermelijnstraat. De school lag achter de huizen van de Frankrijkstraat in het veld.


Datum: 30-12-2011
Naam: Joop Mengde  
img

Jeanne Verhoeven, dochter van de slager op de Boschdijk bij de Antoniuskerk heeft mij van verdrinking in zwembad de Ijzeren Man gered. Ik herrinner me Jeanne als vrolijk en kordaat.


Datum: 01-01-2012
Naam: Jeanne Verhoeven  
img

Wat leuk, dat jij me nog herinnert Bert. Ik kan me jou ook nog levendig voor de geest halen. Een blonde jongen, die bij Frits Greve en Toon Boogers in de klas zat. Volgens mij zijn we nog ooit gaan minigolfen.


Datum: 01-01-2012
Naam: Jeanne Verhoeven  
img

Wat reuze leuk deze foto te zien. Ik bewaar zeer goede herinneringen aan mijn tijd op het van der Puttlyceum, dat eerst nog van der Puttcollege was. Bert Dane kan ik me nog goed voor de geest halen. Een leuke blonde jongen. We zijn nog eens gaan midgetgolfen met Frits Greve en Toon Boogers. Dat ik Joop Mengde nog eens gered zou hebben is mij niet bij gebleven. Jeanne Verhoeven


Datum: 02-01-2012
Naam: Nettie Brouwer van Lierop  
img

Ha, Jeanne. Jij was toch altijd samen met Dora of Doretta Pellegrino ? Die staat niet op deze foto. Zat zij in een andere klas toen? Ik heb wel foto's van M3 en M4 waar jullie beide op staan. Ik heb zelf nog contact met Ine Wouters. Hanny Kuijpers' hadden we samen tot haar overlijden ook contact mee.


Datum: 02-01-2012
Naam: Jeanne Verhoeven  
img

Ja, ik was dik bevriend met Dora Pellegrino. Maar ik zie haar nooit meer. Waarom zij niet op de foto staat, weet ik ook niet. Misschien zat zij alleen het eerste jaar in een andere klas. Verdrietig te horen dat Hanny Kuijpers overleden is. Zij was een goedlachse, vriendelijke klasgenote. Ine Wouters herinner ik me ook nog wel. Zij was erg serieus. En jij was volgens mij erg lief.


Datum: 02-01-2012
Naam: Corrie van de Bor  
img

Leuk Jeanne, om weer even jouw naam te zien! Ik sta wel niet op deze foto maar de meeste meisjes ken ik zeker wel!
Corrie.


Datum: 14-04-2012
Naam: Tom Hultermans  
img

José van Bar was mijn moeder.Ik zeg was, omdat ze in 2003 is gestorven, die ik nu nog elke dag mis, wat een geweldige moeder was zei. Nu heb ik een vraag: heeft er riemand ooit eens les gehad van mijn moeder, en weet nog veel van haar? Zou die dan contact met me willen opnemen via,
keskeenkees@hotmail.com
Tom Hultermans


Datum: 06-05-2012
Naam: Chris Rombauts  
img

Hallo Jeanne, wat verrassend dat ik je hier nog tegen kom. Ja, jij was de dochter van de slager op de punt van de Boschdijk en het Binnenpad en ik de zoon van de bakker op de hoek van het Hemelrijken. In die tijd speelden we nog dikwijls buiten op straat en toen voornamelijk in de Houtstraat, weet je dat ook nog? Was ook een van de eerste leerlingen op het v.d Putt maar zat in een gemengde klas. Ik herken wel veel van je klasgenootjes.Hoop op een reactie.


Datum: 06-05-2012
Naam: Jeanne Verhoeven  
img

Nou of ik dat nog weet. We hebben veel plezier gehad, daar in de Houtstraat. We deden op zomeravonden dikwijls bustrappertje. Ik was toen een beetje verliefd op jou. De zuster van de 6e  klas was er achter gekomen dat wij belangstelling voor jongens hadden. Ze wilde er een stokje voor steken. We moesten een voor een bij haar op de gang komen om te vertellen wat we uithaalden. Terwijl bustrappertje toch echt onschuldig was.
Met mij gaat het goed. Hopelijk met jou ook.


Datum: 20-11-2013
Naam: Wim Kanters  
img

Ik denk dat het meisje staand 4e van rechts niet mijn nicht José Setz is (geboren in 1956) maar mijn tante Francis Setz (geboren in 1944; nu Francis Agterbosch-Setz wonende te Geldrop). José heeft wel op het Van der Putt gezeten, volgens mij van 1968 tot 1974? Zelf ben ik geboren in 1960 en heb ik op het Van der Putt gezeten van 1972 tot 1978.


Datum: 20-11-2013
Naam: Corrie van de Bor  
img

Ja, Wim, dat is Francis op deze foto. Wat heeft ze vaak op de gang gestaan omdat ze voor sommige docenten niet 'in de maat' liep! Ik vond haar een leuke meid.
Ze was vriendin met Corrie Thomassen.