EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30234

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

521 Kerkdorp Acht

Straat:

Amstelstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Slaapzaal kindertehuis

Beschrijving

Zo zag er een slaapzaal in het kindertehuis van het Antoniushuis in Acht uit. De bedjes zo ongeveer tegen elkaar aan. De zaal werd zo wel optimaal benut. Maar wel in elk bedje een mooie pop.


Geplaatst op

05-01-2012

Reacties:

Datum: 03-12-2012
Naam: Lenie van Beusecom  
img

Ik was intern in het Antoniushuis van 1962-1966. Ik kan me deze slaapzaal nog heel goed herinneren. We hadden één groot bed en dat was voor Joke. Vóór het slapen gaan las Zuster Chanela bij 'n klein lichtje een verhaaltje voor. Ik heb hier hele fijne kinderjaren gehad.


Datum: 22-08-2013
Naam: Loes Veeneman  
img

Ik heb hier ook gezeten van 1965 tot 1967 maar heb twee jaar heimwee gehad naar m'n ouders, ik vond het heel erg daar. Als ik er nog aan terugdenk, met zijn allen daar op de knieën in de slaapzaal en elke dag het ochtend- en avondgebed.


Datum: 16-04-2017
Naam: Misette Hendriks Smith  
img

Ik was ook intern voor een aantal jaar in 64 tot 66. Maar mocht wel in de weekenden naar huis. Ik kwam uit Engeland en sprak toen bijna alleen maar Engels. Ook ging ik daar naar het kleuterschooltje toe. Over het algemeen zijn mijn herinneringen wel goed aan die tijd. Ik kan me ook herinneren dat zuster Chanella 's avonds verhaaltjes las. Maar soms waren dat ook enge verhalen. Juffrouw Nelly, die het eten kwam doen, staat me bij en zuster Gerarda.