EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30375

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Schootsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Drieling geboren, een kinderwagen van Merkelbach

Beschrijving

Op 10 oktober 1953 werd in Strijp de drieling Bax geboren. Er moest natuurlijk een kinderwagen van Merkelbach aangeboden worden. Mijn broertje Cor en ik mochten vanaf de overweg op de Willemstraat naar de Schootsestraat als reclamestoet de wagen rijden. In de wagen lagen drie poppen die de drieling moesten voorstellen.


Geplaatst op

24-01-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-01-2012
Naam: Lenie Streun Thans  
img

Mijn zus werkte bij Philips Thuis Hulp en zorgde voor de familie Bax na de geboorte van de drieling. Dokter Van der Hoeve was aanwezig bij de geboorte en ging heel enthousiast het nieuws vertellen op de Philips Polikliniek. Leuke herinnering.


Datum: 06-02-2012
Naam: Gerrit Bax  
img

Wat een leuk artikel (iIk ben een van de drie). Ik kan me natuurlijk van de thuiskomst niets herinneren maar "later van horen zeggen" is het gezellig geweest. Ook de Sint en zijn Pieten waren erbij. Dank ook namens m'n andere broer Cor. Willie is helaas in dec. 2010 overleden.


Datum: 20-02-2013
Naam: Nicole Rosenkrantz  
img

Ik ben een van de drieling Rosenkrantz, ook uit Strijp en ook met hulp van dokter Van der Hoeve, maar dan in 1964 geboren in het 'Binnenziekenhuis'. Dokter Van der Hoeve en dokter Barr, leven zij nog?


Datum: 19-03-2014
Naam: R. Westerterp  
img

Dit weet ik nog heel goed! De geboorte van de drieling was destijds groot nieuws, een niet alledaagse geboorte in Strijp. Ik geloof dat de familie wel het een en ander aangeboden kreeg. Woonde de familie Bax toen aan de Beukenlaan? Dokter J. van de Hoeven was ook onze (Philips)huisarts. Ik geloof dat dokter Van de Hoeven niet meer leeft, kan bijna niet. Ik ben al 70. Ik ken wel de tweelingmeisjes Rosenkrantz. Zij woonden in de Plataanlaan bij de Frederiklaan.


Datum: 12-02-2016
Naam: Maddy van Lieshout - Bax  
img

De vader van de drieling was een broer van mijn opa. Toen ik wat ouder was ging ik vaak bij hen op bezoek. Ik noemde ze altijd tante Thea en ome Cees, ze hadden een grijze roodstaartpapegaai. Ik begreep altijd van mijn oma dat de geboorte van de drieling groot nieuws was. Ze had ook een hele stapel foto's en daar zat een foto van de drieling tussen.