EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30733

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Ranonkelstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Roostenlaan 138

Beschrijving

Het winkel/woonhuis van de fam. Albert Mentrop-Lathouwers. Op de voorgrond: Albert (Bart) Mentrop met zijn zonen Theo, Piet en Albert. Boven uit het raam: zijn vrouw Mina Mentrop-Lathouwers, die de scepter zwaaide in de manufacturenhandel, en zoon Jan.


Geplaatst op

05-03-2012

Reacties:

Datum: 11-04-2012
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Later was hier, naar mijn mening, "Chocolaterie Willems" gevestigd.


Datum: 18-03-2013
Naam: J.Jonkers  
img

Wat leuk, ik herken dit pand direct. In dit voormalig woonhuis was tot in de jaren 80 een slagerij gevestigd. Begin jaren 90 kwam hier pizzaria/shoarmazaak "mamma Samira". Het pand is nog steeds in deze functie in gebruik.


Datum: 25-11-2016
Naam: Jan van Galen  
img

Lijkt dat ik hier heb gewoond: is dit hoek Roostenlaan-Ranonkelstraat? Zo ja, dan heb ik daar gewoond in de 2e helft van de jaren 80, inderdaad boven de slager. Hij heette Ton en won veel prijzen met z'n worsten. Volgens mij is hij later teruggegaan naar de regio Kaatsheuvel. Als het inderdaad het huis is waar ik gewoond heb, dan zat daar aan de overkant van de straat een café, volgens mij heette het café 2000, en daar was regelmatig een knokpartij die vrolijk op straat werd voortgezet ;)


Datum: 10-01-2017
Naam: Sas  
img

Wij zijn vier dames die momenteel wonen in het huis boven de shoarmazaak Anatolia. We zijn vier studenten en hebben het huis Rosalia genoemd. Een combinatie tussen Roostenlaan en Anatolia. We vinden het interessant om te lezen wie er nog voor ons gebruik hebben gemaakt van dit huis. Ook ligt er inmiddels een Brocante-zaak tegenover ons, waar vroeger dus café 2000 was. Het is te zien aan het huis dat er meerdere families voor ons hebben gewoond. Ook vragen wij ons af of er altijd vier kamers in dit huis hebben gezeten of dat deze er later in gebouwd zijn? Lieve groetjes van de Rosalia dames.


Datum: 10-01-2017
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

In het pand hier tegenover zat vroeger groenteboer Van Rooij. Daarna werd het café.