EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30825

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum-Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rond het Frederik van Eedenplein

Beschrijving

Met drie stadsdelen. Boven zien we het het centrum met rechts de Catharinakerk, links onder ligt Gestel en rechts onder Stratum, den Elzent.
Met dank aan Bauke Hüsken. (Aviodrome 026625zr)


Geplaatst op

18-03-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-03-2012
Naam: Frank Zuylen  
img

Weer zo'n fantastische luchtfoto waarop van alles te zien is. Ten tijde van de foto was ik 6 jaar. Wij woonden aan de Edenstraat. Het Frederik van Eedenplein is nog grotendeels onverhard en wat opvalt zijn de zogenaamde "olifantenpaden" die over het onverharde deel van het plein lopen. De latere speelweide aan de August Sniederslaan is nog niet aangelegd, maar er zijn wel sporen van ander gebruik, zoals de plaats van het "rustaltaar" voor de jaarlijkse Sacramentsprocessie in juni.
De woonbebouwing van de Paradijslaan is nog aanwezig, evenals de fabrieken.
De Helmerslaan, linksonder op de foto, is nog gedeeltelijk onbebouwd en er is nog een stukje van de Bakke te zien, waar later de Van Meursstraat zal komen. De open plek van het "Kapotte Huis", van de door een bombardement verwoeste vrijmetselaarsloge aan de Potgieterstraat is er nog. Er is zo te zien nog geen speeltuin aan de Don Boscostraat, net boven het kerkhof. De kweekschool aan de Edenstraat, en het nieuwe stadhuis zijn beide in aanbouw. De Wal is nog niet doorgetrokken als PC Hooftlaan, en buigt nog af naar de Bilderdijklaan. Het plantsoen aan de Guido Gezellestraat is nog niet ingericht.


Datum: 12-01-2017
Naam: petra van leeuwen  
img

Dag Frank. Graag zou ik wat meer informatie willen over de bakke. Als secretariaat van de Poelenwerkgroep kregen we een berichtje van een mevrouw uit 1929 die zich herinnert dat ze op de bakke in Gestel gingen schaatsen. Wellicht dat ze daar ook in het voorjaar amfibieën zag. Klopt het dat de bakke een water-plek was?